VV Heerde verslaat SC Emmeloord met 2-0!

maandag 02 oktober 2017

VV Heerde heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen weten te winnen van SC Emmeloord. Door doelpunten van uitblinker Mike Bronsink en invaller Daan Nijmeijer werd SC Emmeloord met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. De ruststand was 1-0 en met name in de 2e helft kreeg Heerde de beste kansen.

De openingsfase van de wedstrijd leverde geen grote kansen op. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd. Toch ontstond er daarna een periode in de wedstrijd dat SC Emmeloord iets makkelijker de vrije man wist te vinden en zodoende wat makkelijker voetbalde. Heerde kreeg echter wel zijn eerste kansjes. Zowel Raoul Wijenberg als Mike Bronsink kregen schietkansen, weliswaar uit moeilijke posities. Na een half uur spelen was het raak voor Heerde. Net als vorige week gebeurde dat uit een erg mooie aanval. Op links was het Michael Wolf die Tristan Keijl met een bekeken bal de diepte in stuurde. Tristan hield op zijn beurt uitstekend het overzicht en speelde Mike Bronsink vrij op randje 16. Die kans hoef je Mike niet te geven. Met een harde pegel zette hij Heerde op 1-0! Emmeloord verscheen wel regelmatig voor de goal van Heerde, maar verder dan een terecht afgekeurd doelpunt (buitenspel) kwam het niet. Heerde dus met een voorsprong de rust in.

In de 2e helft kreeg Heerde al snel een goede kans op de 2-0. Raoul Wijenberg stuurde Stijn Rorije diep. Na een knappe individuele actie kon de keeper zijn inzet nog net stoppen. De daaropvolgende corner leverde niks op. Heerde kreeg de 2e helft meerdere goede kansen om de score uit te breiden. Raoul Wijenberg kon na ruim een uur spelen alleen op de keeper af, maar kwam net kracht te kort om een hoek te kiezen. Ook Mike Bronsink kreeg nog een goede kans, maar koos voor een voorzet in plaats van zelf te schieten. Met slechts een 1-0 voorsprong bleef het daarom erg spannend. Zeker als Emmeloord ook nog eens gevaarlijk voor het doel verschijnt, maar net over schiet. Ook zat het Heerde niet tegen toen Maarten Tuin Emmeloord aanvaller Jeroen Sipma aantikte in het strafschopgebied, maar de scheids niets van een penalty wilde weten. Toch kwam Heerde na 88 minuten spelen verdient op een 2-0 voorsprong. De ene invaller Nick Schurink wist met een mooie steekpass de andere invaller Daan Nijmeijer te vinden. Daan kon alleen op de keeper af en rondde beheerst af. 2-0 Heerde, wedstrijd beslist!

Heerde pakt daarmee de eerste drie punten in de 2e klasse en start het seizoen uitstekend met 4 punten uit 2 wedstrijden.  Volgende week reizen de Geel-Zwarten af naar Valthermond om het op te nemen tegen de plaatselijke VV. Die ploeg staat bovenaan met de volle buit na 2 wedstrijden.

Scoreverloop: 1-0 Mike Bronsink (30e minuut), 2-0 Daan Nijemeijer (89e minuut).

Opstelling Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf, Mike Bronsink (80. Daan Nijmeijer), Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf, Tristan Keijl (75. Nick Schurink), Stijn Rorije (90. Arne Sellies).