Heerder vrouwen winnen ook 2e competitie wedstrijd maar verliezen aanvoerster Hannelore

maandag 02 oktober 2017

Zaterdag 30 sept moesten de dames op eigen veld aantreden tegen de dames van WVF vr 1 uit Westenholte(Zwolle).

WVF begon iets sterker aan de wedstrijd dan de Heerder dames zonder echt gevaarlijk te worden. Het positiespel van de gasten was iets beter verzorgd. Maar al snel kwamen er kansen via de omschakeling voor onze dames. Vooral Speedy Niamh was een plaag voor de defensie van WVF. 5e m op aangeven van de in de duels beresterke en altijd rustige Dian snelde Niamh langs haar directe tegenstandster heen of ze er niet stond en gaf de bal goed en strak achter de verdediging waar immer lastige (voor elke verdediging)Hannelore kwam aanlopen echter zij schoot de bal in de handen van de keepster. Even later krijgt WVF een vrije schop op ca 20 meter van het doel maar Mies heeft de bal in 2e instantie in de handen.

Even later een mooie diepe bal van Elies op Domi echter zij schoot ook tegen de keepster op de terug springende bal was een prooi voor Hannelore zij schoot over.

Daarna een knappe actie van Sandra en via een steekbal wilde ze Niamh in de diepte sturen, echter de bal werd net iets te hard gegeven waardoor de Niamh de bal niet kon controleren.

WVF probeerde via combinatie spel de Heerder dames te bespelen echter via een tomeloze inzet werden de meeste duels op het middenveld door Domi Sandra en Romee gewonnen ook de later ingevallen Willemijn en Gemma wonnen hun meeste persoonlijke duels. En kwam WVF er een keer door dan stonden de dames achterin goed hun mannetje . In het centrum met Elies en Daphne kwam bijna geen bal door. Ook de beide backs Manon en Mandy wonnen bijna alle duels waarbij Mandy voetballend ook de nodige impulsen bracht door waar het kon goed in te schuiven. Onze keepster Mies had een redelijk gemakkelijke middag.

Doordat de dames de duels wonnen en veel ballen veroverden werden we steeds vaker gevaarlijker in de omschakeling. Via een snelle ingooi op Sandra kreeg zij een mooie schietkans. Helaas naast.

Niet veel later was het Niamh die een bal op de doorgelopen Sandra passte echter deze was net te hard.

Even later wederom een mooie steekbal nu op Hanne van Mandy zij schiet echter ietwat te gehaast recht in de handen van de keepster.

In de 30e was het Daphne die een bal onderschepte en deze goed voor gaf waar Niamh kwam inlopen. Ook deze bal verdween naast de goal.

35e minuut een pass van Elies op Hanne was net iets te hard om er wat uit te kunnen halen.

In de 40e minuut een mooie aanval van achteruit kwam via Elies bij Sandra terecht. Zij probeerde met een hoge bal de keepster te verassen maar deze kon nog haar vuist ertegen aan krijgen zodat ook deze kans verloren ging.

De 2e helft was een kopie van de 1e. de meeste kansen voor de dames van Heerde. Echter ze hadden het vizier deze middag niet op scherp staan. En waar jezelf de kansen niet maakt kun je zomaar tegen een tegendoelpunt op lopen. Gelukkig kwam WVF maar mondjesmaat voor de goal van Heerde. En waar het hun wel lukte stond keepster Mies op de juiste plek om de ballen onschadelijk te maken.

In het verloop van de 2e helft werden er ook weer een aantal mooie kansen om zeep geholpen.

In de 80e minuut raakte Hanne bij een luchtduel geblesseerd. Zij kwam ongelukkig ten val en ging daardoor door haar knie.

Hierdoor moest Golden Lady Wallie Wessels alsnog het veld in en zij zorgde met haar techniek voor iets meer rust in de ploeg.

Zo ook in de 85e minuut werd zij in de het 16 metergebied aangespeeld, behield het overzicht en gaf de bal precies op maat mee aan Sandra en zij punterde de bal in de kruising. 1-0

Al met al een moeizame maar verdiende overwinning. 2 gespeeld 6 punten 5 doelpunten voor en 1 tegen.

Ik wil hierbij Wallie bedanken voor haar inzet en Hannelore beterschap wensen. Hoop dat het allemaal meevalt.

Naar later bleek is ook Wallie geblesseerd geraakt (ribkneuzing) ook beterschap toegewenst.