Golden Hennie schiet vvHeerde vr 1 naar overwinning 1-2

maandag 09 oktober 2017

Zaterdag  7 okt moesten de dames van de vvHeerde aantreden in Wezep tegen WHC vr 2

De dames uit Heerde begonnen zeer sterk aan de wedstrijd. Het eerste half uur waren ze heer en meester op het kunstgras in Wezep.

In de 5e minuut was het Speedy Nieffie die wederom een grote plaag was voor de achterhoede van WHC door haar grote snelheid en duelkracht. Zij bracht de bal van de rechterkant voor het doel waarbij Sandra in eerste instantie miste en Gemma de bal d in de handen van de keepster schoot.

In de 10e minuut misschien wel de mooiste aanval van de middag via Niamh naar Sandra door naar Romee en deze gaf de bal goed door naar Domi en schoot helaas de bal naast het doel

In de 20e minuut een schot van Sandra dat over het doel ging.in de 20e minuut het eerste wapenfeit van WHC. Een hoekschop werd door Mandy weggewerkt echter een WHC speelster  ving de bal op schoot naast het doel.

35e minuut een vrije trap genomen door Sandra die met een hoge bal de keepster probeerde te verschalken echter zij liet zich hierdoor niet verrassen en pakte de bal uit de lucht.

In de 40e minuut de eerste echte kans voor WHC een schot werd in de handen van keepster Mies geschoten.

Vanaf dit moment nam en de dames van WHC al hoe meer het spel over  en in de laatste 5 minuten kregen zij toch een paar knappe kansen. In de 43e minuut was het de aanvoerster van WHC die met een knappe individuele actie  2 Heerder dames op het verkeerde been zette en de bal op de paal buiten het bereik van Mies poeierde.

2e helft

Al in de 3e minuut van de 2e helft kwam Heerde op een 0-1 voorsprong. Via een snelle en hoge uittrap van keepster Mies waarbij er 2 speelsters van WHC de fout ingingen was het Speedy Niamh die iedereen van zich afschudde en alleen op de keepster afging en via een harde droge knal de keepster kansloos liet. 0-1

Vanaf dat moment begon WHC meer druk naar voren te ontwikkelen zonder tot echte kansen te komen. De achterhoede bestaande uit Manon (Iris van Essen) Daphne Mandy en Diann (Niamh) gaf bijna geen kansen weg mede gesteund door het hardwerkende middenveld waar Willemijn Sandra cq Domi en Gemma voor elke bal vochten of hun leven er vanaf hing. En voorin waren het Niamh Dian)Domi Sandra Hennie en Romee die het de achterhoede van WHC moeilijk maakte om goed op te bouwen.

En in de omschakeling via lange en steekballen  ballen op Niamh toch de nodige mogelijkheden kreeg.

Zoals in de 58e minuut een schot van Domi dat via de keepster naast gaat. Hoekschop leverde niets op.

Even later wederom een hoekschop genomen door Sandra die de bal op het hoofd van Domi deponeerde maar zij kopte(gehinderd) helaas over het doel.

Helaas kwam WHC op 1-1. De ingevallen spits van WHC kreeg in de het 16 metergebied de bal en frommelde de bal langs de verdedigsters van Heerde en schoot de bal diagonaal en hard in de touwen.

Maar de dames gaven het niet op en probeerden WHC weer terug te dringen en dat lukte aardig. Via een halve omhaal van Domi van zeker 30 meter werd de keepster van WHC bijna in verlegenheid gebracht. Zij kon nog net de vingers achter de bal krijgen en een doelpunt voorkomen.

Via Willem kreeg Daphne de bal op zekers 35 meter van het doel en met strak hard schot over de grond verdween de bal in de handen van de keepster.

Zo rond de 80e minuut dan toch de verdiende 1-2 voor de dames van Heerde. Via een klutssituatie op het middenveld werd Hennie(49) diep gestuurd en zij schermde via een uitstekend gezet blok de bal af en zo kon ze alleen op de keepster afgaan en schoot de bal langs de uitkomende keepster . 1-2

Hierna probeerde WHC het wel en kreeg ook wel enkele kleine mogelijkheden maar de dames hielden keurig stand.

Ondanks de tegenslagen voor de wedstrijd. Het afmelden van Paulien griep(beterschap) en Elisabeth die met haar hond Nora naar een hondenshow was en daar 1e werd (van harte gefeliciteerd)waardoor zij helaas niet op tijd kon zijn voor de wedstrijd(alles liep een uur uit). Maar met golden Lady Hennie en Jolanda en de van C2 geleende  Iris van Essen in de gelederen hebben de dames een meer dan uitstekende prestatie neer gezet.

As zaterdag is de volgende wedstrijd thuis tegen het ook nog ongeslagen Swift 64 vr 1. Aanvang 14.30 uur.

Deze wedstrijd zal Andre Hegen de honneurs samen met Hennie en Willeke overnemen daar ik(trainer) van een meer dan verdiende vakantie(Turkije) ga genieten.