Ruime nederlaag voor Heerde in Valthermond: VV Valthermond – VV Heerde 4-0

maandag 09 oktober 2017

In de 3e speelronde mocht Heerde aantreden in en tegen Valthermond. In aanloop naar dit duel stapelde voor Heerde de personele problemen zich op. Het was daarom even puzzelen voor trainer Bardy Verhoef. Toch ging Heerde voortvarend van start. Het duel kende echter duidelijk twee gezichten. Een 1e helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Een 2e helft waarin Valthermond duidelijk de betere was. Na 90 minuten stond er dan ook een ruime 4-0 nederlaag voor Heerde op het scorebord.

Zoals gezegd begon Heerde wel goed. Met name in de eerste 20 minuten was het gevaarijker dan de thuisploeg. Grote kansen leverde dit helaas niet op, mede omdat de grensrechter van Valthermond ook erg scherp aan de wedstrijd begon. Valthermond dook na 20 minuten ook zo nu en dan gevaarlijk op voor het doel van Heerde. Heerde daarentegen kreeg een mooie mogelijkheid toen het een indirecte vrije trap in de 16 mocht nemen. Helaas trof het schot van Mike Bronsink geen doel. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 bij rust. Leek, want in de blessuretijd kwam Valthermond toch op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd goed ingekopt door Jens Bulle. Een onnodige 1-0 achterstand bij rust voor Heerde.

Na rust begon Heerde nog wel goed en kreeg het ook direct een kans op 1-1 via een kopbal van Michael Wolf. Het verweer van Heerde duurde de 2e helft echter slechts enkele minuten. In een tijdsbestek van ongeveer 13 minuten liep Valthermond uit naar een 4-0 voorsprong mede door twee mooie goals. Vooral de bekeken stift in de lange hoek van Demy te Velde was erg fraai. Heerde was lamgeslagen, creëerde geen kansen meer en mocht blij zijn dat het bij 4-0 bleef. Het nodige kunst- en vliegwerk was daar voor nodig.

Zo loopt Heerde dus tegen zijn eerste nederlaag aan. Met 4 punten uit 3 wedstrijden bezet Heerde de 6e plek op de ranglijst. Volgende week speelt Heerde thuis tegen Lemelerveld. Die ploeg staat momenteel op 3 punten. Aanvang 14.00 uur op Sportpark Molenbeek.

Scoreverloop: 1-0 Jens Bulle (45e minuut), 2-0 Demy te Velde (67e minuut), 3-0 Rick Schlimbach (72e minuut), 4-0 Demy te Velde (78e minuut).

Opstelling Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen, Raoul Wijenberg, Maarten Tuin©, Michael Wolf, Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Nick Schurink; Stijn Rorije, Tristan Keijl (80. Kevin de Weerd), Daan Nijmeijer (70. Michel Calkhoven).