De MO-13 laat zich van haar beste kant zien!

vrijdag 26 januari 2018

14 augustus, de start van de eerste helft van het nieuwe seizoen. Voor beide kanten is het in het begin nog een beetje wennen. Zij hebben nieuwe trainers en leiders gekregen en voor Dominique en Dianne zijn het veel nieuwe gezichten. Wat wordt er verwacht van ons?
De eerste paar trainingen zijn van onze kant daarom ook erg belangrijk geweest. Hierna volgenden de bekerwedstrijden waar wij de meiden op hun best hebben zien voetballen. Van alle bekerwedstrijden hebben ze er één net op het einde verloren. Erg balen natuurlijk, maar dit was een goed vooruitzicht voor de eerste helft van de competitie.

Op 23 september was de eerste competitie wedstrijd tegen Oene. We wonnen met een nette 3-1. We zetten de drive uit de bekerwedstrijden voort naar de competitie. Dit is ook uit de resultaten te halen van de daar opvolgende wedstrijden. 4-1, 13-0, 12-0, 5-1, 6-0 etc. We hebben twee erg spannende wedstrijden gehad. En die waren tegen onze concurrenten WHC en OWIOS. De eerst genoemde was een wedstrijd die wij snel willen vergeten. Met een iets wat lompe houding van de tegenpartij hebben wij deze wedstrijd verloren. De andere partij, OWIOS, stond al weken bovenaan en was bijna zeker van hun eerste plaats. Maar de meiden van Heerde waren er tegen op gewassen. In de eerste helft bleef het 0-0, maar in de tweede helft deden zij wat in de eerste helft niet goed ging, veel beter en maakten de kansen af. Deze wedstrijd eindige met een mooie 2-0 overwinning voor de Heerde meiden. Nu werd het spannender, want zowel OWIOS als WHC en wij konden kampioen worden. Wie de meeste doelpunten zouden scoren was nu erg van belang. 20 December hebben wij onze laatste wedstrijd gevoetbald. Deze hebben wij gewonnen met 5-1. Dit was genoeg voor de eerste plaats. Door de ouders was er veel geregeld omtrent het kampioenschap. Na het fluitsignaal van de scheids barstte het los. Gejuich, felicitaties, bloemen, champagne, veel foto’s, taart en een feestje in de kantine. Wat een super prestatie hebben zij geleverd. Hier zijn wij als trainers en leiders ook erg trots op!

Nu wij bij zijn gekomen van ons feest en de feestdagen die er op volgden gaan wij ons klaarmaken voor de tweede helft van het seizoen. Nog een paar wedstrijden uit de wintercompetitie en daarna beginnen wij weer. De meiden komen nu uit in de eerste klasse. Deze wedstrijden worden iets pittiger, maar aan de resultaten te zien van afgelopen seizoen mogen zij wel iets meer uitdaging krijgen.
Onze dank gaat uit naar alle ouders die ons hebben geholpen bij de wedstrijden, trainingen en het aanmoedigen.

Voor wie meer wilt zien van de MO-13, kom op de zaterdag eens kijken langs de lijn!!