VV Heerde trekt aan kortste eind tegen Germanicus (1-2)

maandag 29 januari 2018

VV Heerde is de hervatting van de competitie na de winterstop gestart met een thuisnederlaag. Tegen mede-middenmoter Germanicus ging de formatie van trainer Bardy Verhoef kort voor tijd de boot in. De nummer 6 en 7 van de 2e Klasse L Noord maakten er een gelijkwaardige wedstrijd van en dat zorgde ervoor dat het een boeiende voetbalmiddag werd op Sportpark Molenbeek. De doelpunten werden na de theepauze geproduceerd, waarbij de kansen over en weer te noteren vielen. Heerde kwam via Corstiaan Altenburg terug van een achterstand, maar incasseerde kort voor tijd alsnog de funeste tegentreffer.

Germanicus is een gerenommeerde hoogvlieger in het zondag amateurvoetbal en beschikt ook dit seizoen in de 2e Klasse L over een talentvolle, voetballende ploeg. In de eerste helft begon de ploeg uit Coevorden ook voortvarend, maar hield Heerde stand en kwam het na een kwartier beter in de wedstrijd. Hoewel het voetbalgevecht aantrekkelijk was, waren grote kansen in de eerste helft schaars. Germanicus nam via buitenspelers Marco Verhoef en Stan Ypenburg het doel van Heerde-goalie Jordy van Leeuwen onder vuur, maar een redding hoefde niet verricht te worden. Aan de andere kant moest de Germanicus-doelman wel handelend optreden op inzetten van Michael Wolf (vrije trap) en Roel Smit (afstandsschot) en mikte spits Stijn Rorije uit kansrijke positie hoog over. Ruststand 0-0.

Beide teams, die aan elkaar waren gewaagd, kwamen scherp uit de rust. Heerde zocht vaker de aanval en Germanicus wist vanuit de omschakeling vaker dreigend te worden. Dat de 0-0 stand op het scorebord zou blijven was onwaarschijnlijk. Het initiatief kwam hierbij bij de uitspelende ploeg te liggen. Nadat Stijn Rorije, na een mooie combinatie met Mike Bronsink, oog in oog met de Germanicus-doelman verzuimde Heerde op voorsprong te brengen, was Germanicus twee minuten later wel dodelijk. Na een lage voorzet vanaf de rechterflank knalde Marco Verhoef de bal snoeihard in de rechter bovenhoek: 0-1. Heerde rechtte de rug en boog de achterstand een kwartier later om met een mooi aanval. Via Tristan Keijl en Roel Smit werd eindstation Corstiaan Altenburg gevonden, die de bal bij de eerste paal knap binnen prikte: 1-1. Een minuut later had de thuisploeg de het initiatief volledig naar zich toe kunnen trekken; na opnieuw een mooie aanval kopte Roel Smit rakelings naast. Germanicus bleef via het voetballende middenveld hun flanken zoeken en nadat Michael Wolf een stift ternauwernood gered zag worden, sloeg kort voor tijd het noodlot toe. Stan Ypenburg wist invaller spits Marco Cremer te vinden, die koel de 1-2 diagonaal binnen schoof. In de resterende minuten kreeg Heerde via Dewi van Velsen (schot binnen de 16) en Raoul Wijenberg (kopbal) nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de Germanicus-doelman bleek deze middag een grote ‘sta in de weg’.

Zo kon Germincus na het laatste fluitsignaal juichen en droop de thuisploeg teleurgesteld af. Door deze uitslag sluit Germanicus aan bij de subtop en blijft Heerde vooralsnog steken in de middenmoot (8e plaats). Een herstart van de competitie die de geelzwarten anders hadden voorzien. Volgende week mag Heerde opnieuw op het eigen sportpark deze zure nasmaak wegspoelen tegen Erica, de huidige nummer 10. De uitwedstrijd leverde in september een punt op na een 3-3 eindstand. Een nieuw, boeiend voetbalgevecht wordt verwacht.

Opstelling VV Heerde:

Jordy van Leeuwen; Dewi van Velsen, Rico Vos, Maarten Tuin ©, Michael Wolf; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg; Roel Smit (80. Nick Schurink), Stijn Rorije (65. Tristan Keijl), Elkjar Dijkgraaf.

Scoreverloop:
52. Marco Verhoef 0-1, 69. Corstiaan Altenburg 1-1, 87. Marco Cremer 1-2.