Heerde rekent snel af met Erica en boekt eerste competitiezege van 2018

maandag 05 februari 2018

VV Heerde heeft afgelopen zondag de domper van een week eerder, de 1-2 nederlaag tegen Germanicus, van zich afgespeeld. Vergaten de geelzwarten een week eerder nog de kansen om te zetten in doelpunten; tegen Erica lag de bal na 20 minuten spelen al driemaal in het net. Naast deze treffers creëerden beide teams in de eerste helft nog legio kansen, waarna de tweede helft evengoed schriftelijk afgedaan kon worden. Voor de Heerdenaren scoorden Raoul Wijenberg, Stijn Rorije en Elkjar Dijkgraaf.

Na het enerverende duel tegen Germanicus een week eerder, was de formatie van trainer Bardy Verhoef extra gebrand op een goed resultaat. Dodelijk zijn voor het vijandelijke doel was één van de opdrachten en die werd naar behoren uitgevoerd. De eerste goede aanval van de thuisploeg met als eindstation Raoul Wijenberg was gelijk raak. Na een aanval over links werd de aanvallende middenvelder in de zestien meter vrijgespreeld en met links schoot hij diagonaal raak: 1-0. Datzelfde deed spits Stijn Rorije 10 minuten later. Hij pikte een diepe bal op, worstelde zich vrij van zijn directe tegenstander om beheerst de Erica-goalie te verschalken: 2-0. Diezelfde goalie ging kort erna niet vrij uit. Buiten de zestien meter wilde hij een diepe bal wegwerken, maar die belandde vlak voor de middellijn voor de voeten van Elkjar Dijkgraaf, die zich niet bedacht en de bal in één keer met een boog over de doelman schoot: 3-0. Kwam Erica dan helemaal niet voor in hele stuk? Jawel, want bij 1-0 miste de Erica-spits een levensgrote kans die door Michael Wolf van de lijn gehaald kon worden. Heerde-doelman Jordy van Leeuwen moest in de eerste helft nog een aantal keer handelend optreden, terwijl Roel Smit aan de andere kant ook tweemaal de doelman op zijn weg naar een zekere goal vond. Ruststand 3-0.

De tweede helft werd door de gasten uit Erica, na een donderspeech van coach Claus Boekweg, voortvarender begonnen. Maar verder dan een afgekeurde goal (buitenspel) kwam men niet. Meer dan een intentie om de stand dragelijker te maken was er niet en Heerde kwam niet meer in grote problemen. Met iets meer scherpte bij de nodige doelpogingen hadden de Heerdenaren de stand ook nog kunnen uitbouwen, maar ook dat zou teveel van het goede zijn geweest. Hiervoor misten Elkjar Dijkgraaf en Corstiaan Altenburg overtuiging in hun afronding. Naarmate het eindsignaal naderde, zochten de bezoekers alvast de warme kantine op het koude Sportpark Molenbeek. Eindstand 3-0.

Een goede en nuttige overwinning voor de mannen van Bardy Verhoef, die zich nu stevig nestelen in de middenmoot en met een aantal inhaalwedstrijden voor de boeg weer kunnen kijken naar de aansluiting naar boven. De eerstvolgende stap hierin is de uitwedstrijd tegen Lemelerveld dat na 12 wedstrijden de benarde 12e plaats bezet. Heerde heeft met een wedstrijd minder gespeeld 9 punten meer en bezet de 6e plaats op de ranglijst. Thuis werd 2-1 van de oranjewitten gewonnen, een resultaat dat aanstaande zondag weer kan worden behaald wanneer de Heerdenaren 90 minuten messcherp zijn.

Opstelling VV Heerde:
Jordy van Leeuwen; Dewi van Velsen, Michael Wolf (75. Rico Vos), Maarten Tuin ©, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg; Roel Smit (60. Nick Schurink), Stijn Rorije (65. Tristan Keijl), Elkjar Dijkgraaf.

Scoreverloop:
6. Raoul Wijenberg 1-0, 17. Stijn Rorije 2-0, 20. Elkjar Dijkgraaf 3-0.