Heerder vrouwen rechten rug na 4-1 achterstand. 4-4

maandag 05 februari 2018

Zaterdag 3 februari stond er voor de dames een vooruit geschoven competitie wedstrijd op het programma nl Swift 64 vr 1 – vvHeerde vr 1

We begonnen in de volgende opstelling

Doel Mies achter vlnr Daphne Jorien Mandy Manon midden vlnr Domi Gemma Nienke voor vlnr Romee Anita en Niamh.

Wissels Hennie en later kwam Iris van Essen aansluiten. Helaas moest Elies met een rugblessure in de warming-up afhaken.

De eerste mogelijkheden waren voor Swift. De dames begonnen aarzelend de linies te ver uit elkaar en er werd niet goed naarmate de 1e helft vorderde met de directe tegenstander meegelopen. Waardoor ze elke keer achter de feiten aanliepen.

Toch kwamen de dames nog verrassend op voorsprong. Een mooie steekbal vanuit het middenveld bereikte de op volle snelheid liggende rechtsbuiten en zij liet iedereen haar hielen zien en schoot de bal hard bij de 1e paal binnen.

Hierna werden de dames door Swift terug gedrongen. Mies wist nog een aantal goede reddingen te verrichten maar was bij een 4tal kansen van Swift kansloos zodat de ruststand 4-1 in het voordeel van Swift was.

Om heel eerlijk te zijn had ik er na de rust niet veel vertrouwen meer in, ook gezien de trainingsarbeid die er vanaf 8 januari is geleverd. (2x een training en 1 oefenwedstrijd en een 7x7 toernooi) mede door de vele blessures werk en schoolwerk.

Toch rechten de dames hun rug en zetten direct de tegenstandster onder druk.

Al snel had dit resultaat onze spits werd door het centrum aangespeeld draaide goed door en schoot knap binnen. 4-2.(55e m)

Even later moest Mies handelend optreden om erger te voorkomen en dat deed ze met verve.

In de 60e minuut werd de spits weer goed aangespeeld aan de linkerkant zij passeerde 2 tegenstandsters en schoot de bal hard vanaf de 16 meter achter de graaiende doelverdedigster van Swift. 4-3

De dames roken nu bloed en persten er alles uit wat er nog in zat en dit had in de 85e minuut het gewenste resultaat. Wederom was het onze spits die een voorzet van de rechterkant op waarde schatte en in de draai schoot ze de bal  het doel in. 4-4. Dit was tevens de eindstand.

Al met al een verdiend punt gepakt na een 4-1 achterstand. Al hoop ik als trainer zijnde de komende tijd  meer dames op de training te zien. De eerst volgende wedstrijd is op 17 februari om 14.30 uur tegen WHC vr2.

Hierbij wil ik Hennie weer bedanken en natuurlijk de ouders van Iris van Essen voor het nabrengen. Zij past zich moeiteloos aan bij de dames.