Heerde doet zichzelf enorm tekort bij Lemelerveld (4-2 verlies).

maandag 12 februari 2018

In het veelbesproken carnavalweekend nam Heerde het op in en tegen Lemelerveld. In die wedstrijd deden de geel-zwarten zichzelf erg tekort door met 4-2 te verliezen. Waar Heerde 8 á 10 goede kansen wist te creëren en slechts tweemaal scoorde, ging Lemelerveld erg efficiënt om met de 4 á 5 kansen die zij kregen. Een teleurstellende middag waarin Raoul Wijenberg en Mike Bronsink wel het net wisten te vinden voor Heerde.

Door wat personele problemen kende Heerde enkele wijzigingen in de opstelling. Onder andere ‘good old’ Johnny Vos stond op goal en keepte prima. Heerde keek echter al snel tegen een 1-0 achterstand aan toen Johnny Vos een inzet in eerste instantie nog wist te pareren, maar de rebound hem en Heerde fataal werd. 1-0 Lemelerveld. Toch was het Heerde dat in het 1e half uur kans op kans creëerde. Vooral Nick Schurink en Stijn Rorije kregen goede kansen. Schurink mocht een aantal keren in kansrijke positie vanaf ‘randje 16’ vuren, maar dat leverde helaas geen goal op. Stijn Rorije creëerde voor zichzelf een 100% kans, maar schoot helaas naast. Ook een kopbal na van Rorije uit een voorzet van Wolf verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Lemelerveld kwam er vanuit de omschakeling een aantal keren gevaarlijk uit, zonder dat, dat hele grote kansen op een ruimere voorsprong opleverde. Heerde ging dus rusten met een teleurstellende 1-0 achterstand.

In het eerste kwartier van de 2e helft gebeurde er nog weinig, totdat Heerde dan toch op gelijke hoogte kwam. Een uitstekende voorzet vanaf links van Elkjar Dijkgraaf werd door Raoul Wijenberg vakkundig en tegendraads ingekopt. 1-1! Erop en erover zou je denken, maar Heerde kon slechts 2 minuten genieten van de gelijke stand. Een lage voorzet vanaf rechts belandde voor de voeten van Teun in de Wal die onberispelijk afrondde. 2-1 Lemelerveld. Heerde moest daar even van bijkomen. Gelukkig heeft het in dat soort situaties altijd nog het kanon Mike Bronsink. In de 68e minuut promoveerde hij een vrije trap op een meter of 25 met een snoeihard schot tot doelpunt. 2-2!

En dat was voor Heerde wél het startschot om vol voor de overwinning te gaan. En kansen kreeg Heerde wederom. Via Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg en Michael Wolf (2x) was Heerde vier keer dichtbij de 2-3 voorsprong. Uiteindelijk leek die voorsprong er ook te komen. Altenburg wist met een bekeken voorzet Stijn Rorije te vinden, die op zijn beurt de bal tegen de touwen schoot vanaf 5 meter. De scheidsrechter nam echter het zeer discutabele vlagsignaal van de grensrechter van Lemelerveld over. En het werd nog erger, in de tegenaanval (een lange peer naar voren) werd de Heerder-verdediging verrast. Uit het niets viel de bal voor de voeten van Rik Lugtenberg en via hem kwam Lemelerveld zelfs op een 3-2 voorsprong. Ongeloof bij Heerde en de meegereisde supporters. In het restant probeerde Heerde nog wel, maar een 3e gelijkmaker zat er niet in. In één van de tegenaanvallen wist Lemelerveld na een mooie combinatie zelfs 4-2 te maken. Einde wedstrijd.

Heerde droop teleurgesteld af. Een onnodige nederlaag in Lemelerveld. Volgende week heeft Heerde de kans om zich te revancheren, thuis tegen Valthermond. De uitwedstrijd in Valthermond werd kansloos verloren (4-0). Reden te meer om er aanstaande zondag vol voor te gaan en de punten weer op Sportpark Molenbeek te houden.

Scoreverloop: 1-0 (9e min.), 1-1 Raoul Wijenberg (59e min.), 2-1 (61e min.), 2-2 Mike Bronsink (68e minuut), 3-2 (84e min.), 4-2 (89e min.)

Opstelling Heerde: Johnny Vos, Rico Vos, Timo Olde Olthof© (85. Daan Nijmeijer), Maarten Tuin, Michael Wolf, Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Nick Schurink, Stijn Rorije, Elkjar Dijkgraaf.