Heerder dames winnen met 3-5 bij WVF(westenholte) vr 1

maandag 09 april 2018

Zaterdag 7 April stond er voor vvHeerde vr 1 een uitwedstrijd in Westenholte tegen WVF vr 1 op het programma. We begonnen in de volgende opstelling

Doel Mies achter vlnr Willem Daphne Elies en Manon midden vlnr Diann Mandy en Romee voor vlnr Domi Sandra en Niamh

Wissel Anita Gemma en Jorien.

De dames begonnen stormachtig aan de wedstrijd en deze was nauwelijks een minuut onderweg of speedy  Nief had de 0-1 al tegen de touwen geschoten. Via een schitterende steekpass dwars door de verdediging van Mandy kwam ze op volle snelheid alleen voor de keepster en faalde niet.

Even later wat opwinding aan de andere kant waar Mies onze keepster zich verkeek op een terug speelbal , zij wilde de bal aannemen echter deze rolde onder haar voet door over de achterlijn. Niet veel later een doelschop van de keepster van WVF en zij schoot de bal pardoes in de voeten van Sandra echter ze kon niet optimaal profiteren en schoot de bal in de handen van de keepster.

De dames bleven het beste van het spel houden zonder echter tot grote kansen te komen.

In de 24e minuut kopte Domi de 0-2 binnen bij de 2e paal via een in tweeën genomen hoekschop  door Mandy en Diann waarna Mandy de bal panklaar op het hoofd van Domi lepelde die zich goed opgesteld had bij de 2e paal.

Vlak voor rust bracht speedy Nief de 0-3 op het score bord door weer een ieder haar hielen te laten zien en hard via binnenkant paal raak schoot.

In de 2e helft beet WVF iets meer van zich af en drukte de dames steeds meer achteruit. Toch was de 1e kans voor de dames uit Heerde een vrije schop genomen door Mandy werd in 1e instantie weggewerkt en kwam bij Anita terecht, zij bracht de bal weer in de 16 en via een halve omhaal van Dom belandde de bal naast het doel.

In de 53e minuut viel de aansluitingstreffer voor WVF, een onschuldig lijkende bal die in de handen van Mies terecht kwam liet zij weer los,al  was het een hete gehakt bal, en zo kon een speelster van WVF de bal in het doel schieten.

Hierna waren de dames de controle een beetje kwijt. Via wat wissels en omzettingen pakten de dames het weer op. Romee kwam 2x een teenlengte te kort om uit hoekschoppen van Elies te kunnen scoren.

In de 70e minuut viel plots de 2-3 een speelster van WVF kreeg alle tijd om een schot van ca 20 af te vuren en schoot hard en zuiver de bal in het doel langs  Mies graaiende handen.

Even later weer een grote kans voor WVF echter nu kwam Mies goed attent de goal uit om  erger te voorkomen.

Hierna viel de  2-4 bij een duel op het middenveld waar Mandy als winnaar uit de bus kwam en via een steekpass kwam speedy Nief weer alleen voor het doel en schoot de bal strak en hard achter de verbouwereerde keepster.

Even later scoorde Gemma met een toverbal de 2-5. Uit een hoekschop caramboleerde de bal voor haar voeten en met een hoge bal die over alles en  iedereen het doel in zeilde. 2-5

Even later werd de eindstand op het bord gezet. Een voorzet van links waarbij Mies onder de bal doorging belande bij een  speelster op het hoofd en zij kopte de 3-5 binnen.

Al met al toch een verdiende overwinning voor de dames. Hierdoor blijven de dames op titelkoers. Mochten zij de inhaal duels winnen,  staan zij met 1 punt voorsprong op WHC vr2 bovenaan.

As zaterdag staat er voor de dames een thuiswedstrijd op het programma tegen buurtgenoot Oene vr 2 aanvang 14.30 uur.