Heerde wint overtuigend in Emmeloord: SC Emmeloord – VV Heerde (0-3)

maandag 09 april 2018

In de 19e speelronde nam Heerde het in Emmeloord op tegen de plaatselijke SC. Emmeloord liet in Heerde een aardige indruk achter. Heerde was daarom op zijn hoede. Toch waren de geel-zwarten deze middag overduidelijk de betere ploeg. Na een 0-1 ruststand liep Heerde in de 2e helft uit naar een 0-3 overwinning. De doelpunten kwamen deze middag op naam van Stijn Rorije en Raoul Wijenberg (2x).

De 1e helft was deze middag niet de meest aantrekkelijke helft van de 2. Met name in het eerste half uur hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht en vielen er geen grote kansen te noteren aan beide kanten. Heerde werd alleen dreigend via een afstandsschot van Michael Wolf en een inzet van Tristan Keijl na een vlot lopende aanval. Het was echter Stijn Rorije die de ban brak voor Heerde. Na goed afjagen kon Stijn in de 30e minuut alleen op de keeper af. Beheerst wist hij de lange hoek te vinden, 1-0 voor Heerde! In het restant van de 1e helft kreeg Heerde via Corstiaan nog één goede kans om de voorsprong te verdubbelen, maar dat lukte helaas niet.

Na rust nam Heerde direct het initiatief. De geel-zwarten waren veelvuldig op de helft van Emmeloord te vinden en via Mike Bronsink (vrije trap) kwam het al bijna op een 2-0 voorsprong. Enkele minuten later was het wel raak. Een afgeslagen voorzet kwam op ‘randje 16’ voor de voeten van Raoul Wijenberg. Hij speelde zich vrij en schoot de 2-0 tegen de touwen! Heerde bleef de bovenliggende partij en kreeg via Tristan Keijl, Stijn Rorije en wederom Raoul Wijenberg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Emmeloord was de 2e helft aanvallend machteloos. Pas in de slotfase kreeg Emmeloord wat mogelijkheden om een doelpunt te maken. De 3-0 hing echter meer in de lucht, en die kwam er ook. Na een aanval over rechts wist Tristan Keijl met een teruggetrokken bal Raoul Wijenberg te vinden. Met zijn inzet, wederom op ‘randje 16’, maakte Raoul zijn 2e treffer van de middag. In de absolute slotfase kreeg Heerde ook nog kansen. De grootste was voor de ingevallen Daan Nijmeijer. Hij kon alleen op de keeper af, maar besloot de bal af te leggen op Corstiaan Altenburg. Dit mislukte en dus was zelf schieten achteraf een beter alternatief geweest.

Al met al een mooie middag voor VV Heerde. De ploeg van trainer Bardy Verhoef bezet de 3e plek op de ranglijst. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma in Coevorden tegen Germanicus. Let op: aanvang 14.30 uur.

Opstelling Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen (85. Rico Vos), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Michael Wolf (70. Jeffrey de Weerd), Mike Bronsink, Corsitaan Altenburg, Raoul Wijenberg Tristan Keijl, Stijn Rorije, Elkjar Dijkgraaf (75. Daan Nijmeijer).