Heerde wint in Coevorden na spektakelstuk: CVV Germanicus – VV Heerde 5-6

maandag 16 april 2018

Heerde nam het in de 20e wedstrijd van het seizoen op tegen Germanicus uit Coevorden. De thuiswedstrijd tegen Germanicus ging verloren. Heerde was er dus alles aan gelegen om dit recht te zetten. Daarbij koos Heerde voor een andere tactiek en dat pakte goed uit. Na 70 minuten stond Heerde met 1-5 voor. Minder goed deze middag was de manier waarop Heerde toch nog 5 doelpunten incasseerde. De overwinning kwam echter nooit echt in gevaar, omdat Germanicus pas enkele seconden voor het laatste fluitsignaal de 5-6 maakte. Bij Heerde scoorden deze middag Stijn Rorije (3x), Elkjar Dijkgraaf (2x) en Raoul Wijenberg.

Met zoals gezegd een gewijzigd strijdplan legde Heerde in de 1e helft een uitstekende wedstrijd op de mat. Heerde liet het initiatief dit keer wat meer bij Germanicus, maar was in de omschakeling vlijmscherp. De eerste kans was dan ook direct raak. Een afgemeten voorzet van de opgekomen Jeffrey de Weerd werd door Stijn Rorije met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. 0-1 Heerde! Niet veel later lag de 2e ook al tegen de touwen. Elkjar Dijkgraaf werd diep gestuurd, omspeelde de keeper en wist vanuit een lastige hoek knap te scoren. Heerde was daarmee erg effectief. Germanicus kreeg namelijk ook al een erg goede kans om tot scoren te komen, maar gelukkig voor Heerde verdween de bal naast het doel. Waar Heerde Germanicus liet breien met de bal, sloeg Heerde zelf vlak voor rust nog een keer toe. Stijn Rorije lanceerde zichzelf vanaf de middenlijn, omspeelde een verdediger én de keeper en wist vervolgens af te ronden. Een erg sterke actie en 0-3 voor Heerde! Deze stand wist Heerde mee te nemen in de rust.

Heerde wilde het 1e kwartier na rust zonder tegendoelpunt doorkomen. Dat lukte. Sterker nog, na ruim een uur spelen kwam Heerde zelfs op 0-4. Na een vlot lopende aanval konden Corstiaan Altenburg en Raoul Wijenberg alleen op de keeper af. Corstiaan behield het overzicht, legde af op Raoul die vervolgens eenvoudig kon binnentikken. Na deze 0-4 ging de wedstrijd alle kanten op. Germanicus wist het balbezit nu ook om te gaan zetten in doelpunten, maar telkens als het spannend leek te worden scoorde ook Heerde weer. Zo werd het 1-4, waarna Stijn Rorije met zijn 3e doelpunt van de middag Heerde weer op een marge van 4 doelpunten (1-5) zette. Toen Germanicus in een kort tijdsbestek 2x wist te scoren (3-5), was het vervolgens Elkjar Dijkgraaf die Heerde op 3-6 wist te zetten. In de absolute slotfase wist Germanicus nog twee keer het net te vinden (3-6). De vijfde treffer werd echter bijna direct opgevolgd door het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Een sterk eerste uur en een knotsgek laatste half uur leveren Heerde uiteindelijk de driepunter op. Ook kende deze middag nog een debutant. O19-speler Dylan Keijl maakte zijn eerste minuten in het 1e elftal. Al met al een mooie middag voor VV Heerde. Volgende week neemt Heerde het thuis op tegen koploper VKW. Lukt het Heerde zich te revancheren voor de ruime uitnederlaag in Westerbork? Aanvang 14.00 uur, Sportpark Molenbeek.

Scoreverloop: 0-1 (Stijn Rorije), 0-2 (Elkjar Dijkgraaf), 0-3 (Stijn Rorije), 0-4 (Raoul Wijenberg), 1-4, 1-5 (Stijn Rorije), 2-5, 3-5, 3-6 (Elkjar Dijkgraaf), 4-6, 5-6.

Opstelling Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen (80. Dylan Keijl), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink (70. Rico Vos), Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Tristan Keijl, Stijn Rorije (89. Roel Smit), Elkjar Dijkgraaf.