Heerder dames vergeten te winnen van Oene vr 2

maandag 16 april 2018

Zaterdag 14 April stond er voor de dames van de vvHeerde een thuiswedstrijd tegen Oene vr 2 op het programma.

We begonnen in de volgende opstelling

Doel Mies achter vlnr Willem,Mandy, Elies en Manon midden vlnr Diann domi Romee voor vlnr Niamh Sandra Paulien wissels Anita Gemma en Jorien terwijl  Daphne afwezig was wegens een familieweekend.

De 1e mogelijkheid was voor Oene. Een vrije schop van ca 20 meter eindigde in de handen van Mies die goed opgesteld stond.

Daarna namen de dames het initiatief in handen maar vergaten de trekker over te halen.

In een tijdsbestek van 15 a 20 minuten werden er vele kansen om zeep geholpen. In de 4e minuut was het Paulien die alleen op de keepster afging maar op de keepster strandde en in de rebound schoot Niamh over.

6e minuut was het Niamh die nadat ze haar tegenstandster uitspeelde werd neergehaald en uit de  daar voor toegekende vrije schop van Elies kwamen we net te kort zodat de bal voor het doel langs ging. 10e minuut Niamh ging rechts als een haas langs haar directe tegenstandster en schoot helaas voor Heerde op de paal.

12 minuut Elies onderschept een bal op het middenveld dribbelt en omspeelt een aantal tegenstandsters maar wacht net iets te lang om te schieten.

Even later liet Niamh haar directe tegenstandster weer achter haar en werd wederom gevloerd. De toegekende vrije schop leverde niets op.

20e minuut hoekschop voor Heerde. Elies zet de bal voor en Domi kopte de bal over het doel.

Het duurde tot de 25e minuut voor Oene weer iets van zich liet horen in aanvallend opzicht maar de bal werd een prooi voor Mies.

Toch werd het pal voor het rustsignaal 1-0 voor de  dames van vvHeerde. Het was Sandra die een bal oppikte en ter hoogte van het 16 metergebied de bal over de keepster van Oene in het doel schoot.

De 2e helft was het spelbeeld totaal anders. Kansen werden er aan beide kanten niet veel gecreëerd. Omdat Oene de laatste man  erg  ver achter de laatste lijn liet spelen werd het speelveld te groot. Hierdoor kwamen we niet in ons spelletje om via snelle schakelingen de voorwaartsen aan het werk te zetten.

In de 55e minuut werd het zelfs 1-1. Uit een hoekschop kwam de bal op het middenveld en een speelster van Heerde speelde de bal terug op een achterhoede speelster die de bal op haar beurt niet goed onder controle kreeg. De spits van Oene rook haar kans ontfutselde haar  de bal af,  ging alleen op Mies en deponeerde de bal in het doel.

Hierna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij Heerde wel  het meeste balbezit had maar geen openingen konden vinden.

In de 75e minuut werd het nog erger voor de dames. Een hoge bal werd door een Heerder speelster verkeerd beoordeeld en via haar schouder kwam de bal bij de spits terecht die optimaal profiteerde door de 1-2 aan te tekenen.

De dames gaven niet op en rechten hun rug. Pal voor tijd een diepe hoge bal die ogenschijnlijk makkelijk te vangen was, werd door de keepster van Oene half gemist en Domi goed doorgelopen kon via een kopbal profiteren, 2-2.

Uiteindelijk toch nog een punt waar 3 punten verdiend waren gezien de 1e helft.  Aangezien 2 directe concurrenten hebben verloren lopen we maar 1 puntje uit ipv 3.

As woensdagavond spelen de dames een inhaalwedstrijd in en tegen Wijthmen vr 1aanvang 20.00 uur.

En as zaterdag spelen ze pas om 16.30 uur in en tegen Berkum vr 3