Heerde geeft voorsprong twee keer uit handen: VV Ruinerwold – VV Heerde 2-2

maandag 30 april 2018

Een grijze, regenachtige zondagmiddag was het decor voor de wedstrijd Ruinerwold tegen Heerde. Ruinerwold draait een prima periode en voor Heerde was er de kans om op één punt van plek drie te komen. Beide ploegen wisten het publiek echter weinig spektakel te brengen. Net als het veld, was de wedstrijd niet hoogstaand. Heerde kwam deze middag wel tweemaal op voorsprong, maar net zo vaak kwam Ruinerwold weer langs zij. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in 2-2. Roel Smit scoorde deze middag beide Heerde-treffers.

Heerde begon nog wel voortvarend en zette Ruinerwold direct onder de druk. Dat leverde een kans op voor Stijn Rorije die uiteindelijk resulteerde in een vrije trap. Deze vrije trap werd door Roel Smit langs de muur in de korte hoek binnen geschoten. 0-1 Heerde! Heerde bleef druk houden en had enkele minuten na de openingstreffer recht op een strafschop. Deze werd helaas niet gegeven. Daarna ging het overwicht van Heerde liggen. Ruinerwold kwam nu ook vaker op de helft van Heerde en de eerste dreigende situatie was direct raak. Een voorzet vanaf links werd op rechts op fraaie wijze in de kruising geschoten. 1-1. Kort daarop kwam Heerde goed weg toen een afstandsschot op de paal belandde. Het restant van de 1e helft leverde aan beide kanten geen kansen meer op.

De 2e helft bracht niet heel veel meer spektakel. Wel kende Heerde kort na rust weer een sterke periode. Het was veelvuldig op de helft van Ruinerwold te vinden en dat resulteerde na ruim een uur spelen in een nieuwe voorsprong. Na een goed lopende aanval werd Elkjar Dijkgraaf vrijgespeeld. Zijn inzet werd nog geblokt door de keeper, maar Roel Smit wist de rebound wel in het doel te werken. 1-2 Heerde! Waar de nieuwe voorsprong eigenlijk voor een mentale opsteker moest zorgen, werd het spel van de geel-zwarten juist weer minder. Dat zorgde ervoor dat Heerde wederom niet lang van de voorsprong kon genieten. Uit een corner wist Ruinerwold met een schot dat langs vele benen verdween weer op gelijke hoogte te komen (2-2). In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Heerde het nog wel, maar het kwam niet verder dan enkele corners en voorzetten. Heerde was nog het meest dichtbij toen een voorzet van invaller Daan Nijmeijer via een Ruinerwold-verdediger op de lat belandde. Heerde gaf ook geen kansen meer weg en daardoor stond de 2-2 als eindstand op het scorebord.

Een resultaat waar Heerde niet voor naar Ruinerwold kwam, maar kansen op meer zijn er niet (genoeg) geweest. Heerde bezet als promovendus nog altijd stevig de 4e plaats en ook plek 3 is nog in zicht. Het is er Heerde daarom alles aan gelegen om het seizoen goed af te sluiten. Zondag 6 mei is Heerde vrij, maar op Hemelvaartsdag (10 mei) treedt Heerde aan tegen Olyphia in Noordwolde.

Scoreverloop: 6e minuut 0-1 (Roel Smit), 12e minuut 1-1, 62e minuut 1-2 (Roel Smit), 69e minuut 2-2

Opstelling Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Roel Smit (70. Daan Nijmeijer), Elkjar Dijkgraaf, Tristan Keijl, Stijn Rorije.