Heerder dames slepen punt uit het vuur

woensdag 09 mei 2018

Dinsdagavond 8 mei stond er voor de dames van de vvHeerde een  heuse kraker op het programma.

Edon VR 1 – vvHeerde vr 1 de nr 1 tegen de nr 4 met als inzet de 1e plaats. Het onderlinge verschil is 1 punt.

We begonnen in de volgende opstelling

Doel Mies achter vlnr Willem Daphne Elies en Jorien(Suus), midden vlnr Sandra Mandy en Gemma, voor vlnr Domi Anita( Wally) ( Diann) en Niamh.

Wissels Suus Wally en Anita.

De wedstrijd begon onder zomerse omstandigheden. Gelukkig voor de dames viel het veld al snel in de schaduw wat toch prettiger voetballen is dan in de brandende zon.

Al snel was de eerste kans voor  onze dames.  Een diepe bal van Gemma op speedy Niamh  eindigde in de handen van de keepster.

Even later een kans voor Edon maar Mies die een geweldige wedstrijd keepte was zeer attent en kon de bal onderscheppen.

In de 14e minuut een diepe bal op Niamh die op ca 30 meter van de goal voor haar tegenstandster langs kruiste en de weg naar het doel open lag werd door diezelfde tegenstandster onderuit getikt zonder ook maar enig zicht had om de bal te spelen wat volgde was alleen een vrije schop waar in mijn ogen toch ook wel een 10 minutenstraf inzat. Even daarvoor was Niamh ook al gevaarlijk geweest maar eindigde een bal net voorlangs.

Ook Edon bleef zeer gevaarlijk. Veelal hun aanvoersters zoekende welke zeer behendig en snel was.

Onze achterhoede bleef goed op de been en daar waar nodig greep Mies uitstekend in.

In de 36e minuut een opmerkelijk incident Willem werd geraakt in het gezicht en waar normaal ik de verzorging op mij neem was het nu Jorien die als door een wesp gestoken het veld in rende met de watertas. Heb nooit geweten (en vele met mij) dat ze zo snel kon zijn. De rest van de eerste helft werden er veel duels uitgevochten op het middenveld en waar we als winnaar uitkwamen was net de pass op vooral de snelle Niamh net te kort of te laag mede door het goed opstellen van de verdediging van Edon.

Toch kregen we nog een paar mogelijkheden welke helaas niet werden benut. Ook Edon had wat mogelijkheden en 1 daarvan belandde op via Mies op de lat en kwam het veld weer in waarna Mies eerder bij de bal was dan de aanvoerster van Edon.

De 2e helft was het vooral tegenhouden voor onze dames.  Edon gooide het tempo de lucht in waar we in het begin van de 2e helft moeite mee hadden. Mies moest daardoor een paar keer handelend optreden en deed dit met verve. Gaandeweg kwamen we er toch weer bovenop en konden zelf ook weer aan aanvallen denken. Goed doorschuiven van Daphne Suus en Elies leverden wel wat mogelijkheden op maar we konden net de laatste pass niet goed uitvoeren waardoor we niet tot grote mogelijkheden kwamen.  De voorwaartsen  kregen van de verdediging van Edon geen tijd om een bal aan te nemen en daar waar we er ons goed uitdraaide was de laatste pass weer net te kort of te lang.

Al met al hebben we gezien de 1e helft een verdiend punt uit het vuur gesleept en hebben  we nog kans op een eventueel kampioenschap . dan moet Edon nog wat punten verspelen en moeten we zelf de resterende wedstrijden omzetten in winst te beginnen as zaterdag thuis tegen  IJVV vr 2 aanvang 14.30 uur

Hierbij wil ik Wally bedanken voor het meedoen en wat nog belangrijker is de toch in grote getale SUPPORTERS die de moeite hebben genomen om de dames aan te moedigen. BEDANKT ook namens de dames en staf.