Heerde wint bij Olyphia (2-3), maar verliest in Dedemsvaart (3-0)

maandag 14 mei 2018

Twee wedstrijden in vier dagen tijd voor VV Heerde. Op Hemelvaartsdag trad Heerde aan in Noordwolde (Friesland) tegen Olyphia en de daaropvolgende zondag stond ‘Dedemsvaart-uit’ op het programma. Heerde wist bij Olyphia na een moeizame wedstrijd op karakter de drie punten binnen te slepen door een 2-1 achterstand bij rust om te buigen in een 2-3 overwinning. In Dedemsvaart hielden Heerde en de plaatselijke SV elkaar 75 minuten lang in evenwicht. Waar de wedstijd leek af te stevenen op een 0-0, scoorde Dedemsvaart plotseling 3x in ruim 10 minuten.

SV Olyhpia - VV Heerde
Een wedstrijd met duidelijk twee gezichten. Zo goed als Heerde de eerste vijf minuten begon, zo ver zakte het de rest van de 1e helft weg. Heerde kwam, nadat eerst Mike Bronsink al op de lat kopte, na vijf minuten op voorsprong toen spits Stijn Rorije geklungel in de Olyhpia defensie wist af te straffen (0-1 Heerde). Daarna was het Olyphia dat het initiatief had. Via twee treffers wist de thuisploeg de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong bij rust. In de rust werd duidelijk gemaakt dat Heerde echt uit een ander vaatje moest gaan tappen om deze wedstrijd nog tot een succes te brengen.

En dat gebeurde. Groots was het deze middag niet, maar op karakter boog Heerde in de 20 minuten na rust de 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Bij de gelijkmaker werd Elkjar Dijkgraaf gelanceerd met een lange bal. Hij behield het overzicht en zette Stijn Rorije alleen voor de keeper. Die faalde niet en scoorde zijn 2e van de middag (2-2). Kort daarop kreeg Heerde een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Roel Smit bracht de bal de 16 in. Getoucheerd door een Olyphia verdediger verdween de bal bij de 2e paal in het net (2-3 Heerde). Deze stand wist Heerde over de eindstreep te trekken. Omdat Dedemsvaart op Hemelvaartsdag verloor, ging de zondag wedstrijd ergens om. Namelijk de 3e plek op de ranglijst die waarschijnlijk nacompetitie voor promotie oplevert.

Opstelling VV Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen (80. Rico Vos), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Roel Smit (75. Nick Schurink), Stijn Rorije (60. Tristan Keijl), Elkjar Dijkgraaf.

SV Dedemsvaart – Heerde
De wedstrijd Dedemsvaart – Heerde ging ergens om. Beide ploegen stonden voor aanvang in punten gelijk op plek 3 op de ranglijst. De winnaar van deze wedstrijd maakt, met nog twee resterende wedstrijden, de beste kans op plek 3. Een plek die zeer waarschijnlijk recht geeft op promotiewedstrijden richting de 1e klasse. In een wedstrijd die heen en weer kantelde trok Dedemsvaart uiteindelijk aan het langste eind. Tot de 75e minuut hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar daarna sloeg Dedemsvaart drie keer toe in nog geen kwartier. Eindstand 3-0.

Op een slecht, kurkdroog veld schotelden beide partijen het partij geen spectaculair voetbal voor, maar wel veel strijdlust. In de 1e helft hadden beide ploegen moeite om tot echte kansen te komen. Aan Heerde-zijde was Raoul Wijenberg tweemaal kansrijk met een schot van binnen de 16. Helaas voor Heerde leverde dat geen doelpunt op. Ook een snoeiharde vrije trap van Mike Bronsink scheerde langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust had Heerde de eerste 10 minuten het initiatief, maar zag het dat Dedemsvaart dat initiatief gedurende de 2e helft overnam. Lange tijd leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen, omdat beide ploegen nog altijd moeite hadden met het creëren van grote kansen. De 75e minuut was uiteindelijk cruciaal. Waar Heerde via Raoul Wijenberg in de aanval was, zag heel Heerde een overtreding op Raoul. De scheidsrechter echter niet, waarna Dedemsvaart razendsnel was in de omschakeling. De buitenspeler van Dedemsvaart was de Heerde verdediging te snel af en wist in de lange hoek af te ronden (1-0 Dedemsvaart). In het restant ging het snel. Heerde moest natuurlijk risico’s nemen en daar profiteerde Dedemsvaart optimaal van. Een corner leverde een 2-0 voorsprong op en wederom uit een counter werd het zelfs (iets wat geflatteerd) 3-0. Door deze overwinning ligt Dedemsvaart op pole position voor plek 3, maar kansloos is Heerde nog steeds niet.

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof © (27. Jeffrey de Weerd), Maarten Tuin, Michael Wolf, Mike Bronsink, Raoul Wijenberg, Roel Smit (70. Nick Schurink), Tristan Keijl (70. Stijn Rorije), Elkjar Dijkgraaf