Dames winnen redelijk eenvoudig

maandag 14 mei 2018

Zaterdag 12 Mei stond er voor de dames een thuiswedstrijd tegen IJVV vr2 op het programma.

We begonnen in de volgende opstelling:

Doel Mies achter vlnr Willem(Paulien) Mandy Elies en Jorien(Manon), midden vlnr Diann( Suus) Sandra Manon( Gemma), voor vlnr Domi Anita( Romee) en Niamh

Wissels Gemma Paulien Romee en Suus.  Daphne was wegens een blessure niet beschikbaar. Na pakweg 15 minuten spelen viel Jorien uit met een enkelblessure.

De dames begonnen voortvarend. Al in de 2e minuut werd  Niamh  diep gestuurd  net als een minuutje later maar zij had het vizier nog niet op scherp staan. In de 4e minuut viel de 1-0 weer was het Niamh die op een diepe bal iedereen haar hielen liet zien en de bal in de verre hoek deponeerde. Wie hierna  dacht dat de dames iets makkelijker gingen spelen kwam bedrogen uit. Het spel was bij vlagen een flipperkast waarbij er ook wat uit de organisatie gingen lopen en hier profiteerde IJVV van door in de 7e minuut de gelijkmaker binnen te tikken.

Hierna bleven de dames het wel goed proberen maar het was allemaal een beetje te gehaast waardoor de zuiverheid in de passing er niet altijd was. Toch kwamen de dames in de 33e minuut weer op voorsprong. Het was Domi de een bal onderschepte en alleen voor de keepster maakte ze geen fout.2-1

Vlak voor het rustsignaal tilde Suus, uitgeweken naar de linkerkant  en alleen op  het doel afgaand, door met binnenkant voet, de bal in de verre hoek te plaatsen. 3-1

De 2e helft speelden de dames een betere wedstrijd. Bij vlagen werd heel mooi samen gespeeld en kwamen ze tot mooie aanvallen.

Uit een van die aanvallen via mooie driehoekjes kwam de bal via Romee bij Niamh terecht, zij trok de bal voor waar Domi de 4-1 binnentikte.

Niet veel later was het Niamh die alleen  afgaande op de keepster van IJVV geen fout maakte en de bal in  de verre hoek deponeerde. 5-1

Even later was het  Paulien die na een mooie actie de bal in het doel deponeerde 6-1.

Toch lieten de dames zich nog verassen achterin vlak voor tijd scoorde IJVV de 6-2.

Bijna in dezelfde minuut was het Paulien die het slotakkoord op het scorebord zette door de 7-2 aan te tekenen.

Al met al weer een mooie overwinning. WHC vr 2 overwon Edon met 4-2 zodat het nu erg spannend gaat worden de laatste 4 wedstrijden. As  woensdag spelen de dames thuis tegen Wijthmen vr 1 aanvang 19.45 uur. Zaterdag 19 Mei spelen de dames wederom een thuiswedstrijd tegen  DSV 61 vr 2 aanvang 14.30 uur. Woensdag 23 Mei spelen de dames thuis tegen mede kampioenskandidaat WHC vr 2 aanvang 19.30 om dan op 26 Mei de laatste wedstrijd tegen de buurvrouw SEH vr 1 aan te treden aanvang 13.30 uur.