Dames vvHeerde verliezen onnodig van SEH vr 1

vrijdag 21 september 2018

Woensdagavond 19 sept stond er voor de dames van de vvHeerde een  heuse bekerkraker op het programma nl. SEH vr1-vvHeerde vr1. Inzet was een plek in de volgende bekerronde. Waar de vvHeerde de thuiswedstrijd tegen t Harde wist te winnen speelden de dames van SEH in en tegen t Harde gelijk(2-2). Dus een gelijkspel was voldoende om verder te bekeren.

We begonnen in de volgende opstelling: Doel Mies achter vlnr Dian Willem Elis en Lieke. Midden vlnr Domi, Sandra en Romee voor vlnr Paulien, Suus en Niamh. Wissels Ilse, Anita en Hennie.

Het eerste wapenfeit kwam van SEH een hard genomen vrije schop op ca 20 meter belandde via Sandra over de achterlijn. De hoekschop leverde niets op. Hierna namen de dames van de vvHeerde het  initiatief over echter de echte scherpte ontbrak. Veel dames hadden moeite om de bal goed onder controle te krijgen waardoor SEH de kans kreeg om zich te hergroeperen.

Domi knalde een bal naast het doel uit een snelle aanval via Suus en Niamh. Mede doordat SEH hun laatste vrouw ver achter de laatste linie liet spelen kregen we via de snelle Niamh niet de mogelijkheid om er goed langs te komen. Kwamen we er een keer door dan liet de eindpass te wensen over of was de aansluiting niet op tijd.  Toch kregen we via een aantal vrije schoppen op ca 20 a 25 van het doel de mogelijkheden om te kunnen scoren. Echter de ballen waren alle een prooi voor de keepster van SEH.

We hadden het aan keepster Mies te danken dat we de rust haalden met een 0-0 stand. Zij redde tot 3x achtereen goed op een uitbraak van SEH nadat Elies zich verslikte in de bal. Daarna kwam ze nog 3x als winnaar uit bus na inzetten van de voorwaartsen van SEH.

Vlak na rust was het dan toch SEH wat de ban brak. Een aanval via hun linkerkant werd niet goed genoeg op gereageerd en met een diagonaal schot belandde de bal achter MIes in het doel.

Hierna was het over het algemeen eenrichtingsverkeer richting het doel van SEH. Echter naarmate de tijd verstreek werd het spel er ook iets slordiger op. Een uitgelezen kans was een indirecte vrije schop binnen het 16 metergebied. Echter deze werd om zeep geholpen. Sandra tikte de bal net iets te hard zijwaarts voor Suus zodat zij niet gelijk kon uithalen, nu moest ze de bal eerst controleren en zaten  de dames van SEH haar gelijk op de huid.

In de slotfase was het Golden Ladie Hennie die aangespeeld door Romee het strafschopgebied in dribbelde en daar met passeerbewegingen waar Messi en Ronaldo jaloers op zijn 3 dames van SEH het bos instuurde echter haar voorzet kwam net niet aan en kon door SEH tot hoekschop worden verwerkt.

Golden Ladie Paulien deed daarna ook nog een duit in het zakje. Slalomde op de achterlijn langs 2 SEH dames en schoot  de bal helaas naast het doel.

Al met al een qua kansen verdiende overwinning voor SEH. Jammer voor het beker vervolg maar as zaterdag kunnen de dames zich al revancheren. Dan staat er de 1e competitie wedstrijd op het programma nl. Hardenberg vr 1-vvHeerde vr 1 aanvang 15.15 uur.