vvHeerde vr1 verliezen eerste competitie duel van Hardenberg 85 vr 1

dinsdag 25 september 2018

Zaterdag 22 sept. Stond er voor de dames van de vvHeerde het eerste competitie duel op het programma. Ze moesten in Hardenberg tegen Hardenberg vr 1.

Om 15.15 uur floot de S voor het begin van de wedstrijd.

We begonnen in de volgende opstelling.

Doel Mies achter vlnr Diann Elis Willem en Lieke midden vlnr Gemma, Sandra en Romee. Voor vlnr Domi, Suus en Niamh Wissels Ilse en Hennie.

Vanaf de aftrap probeerde de thuisploeg het initiatief in handen te nemen. Al snel resuteerde dit in hun eerste mogelijkheid. Een diepe bal aan de rechterkant werd ineens voor gegeven en belande voorbij de 2e paal waar een speelster van Hardenberg de bal naast kopte.

Niet veel later ook de 1e mogelijkheid voor de Heerder dames. Suus gaf een diepe bal op Niamh maar gezien de extra snelheid die bal kreeg van het kletsnatte kunstgras was deze bal net te hard voor haar.

Niet veel kregen de dames een vrije schop op de helft van de tegenstander. Deze werd genomen door Elies en in de scrimmage die volgde belande de bal in de handen van de keepster. De 1e echt grote kans was voor de dames uit Heerde. Het was Suus die goed doorliep en de bal kreeg aangespeeld ze schoot en de uitlopende keepster kreeg de bal op het lichaam en met een boog ging de bal richting doel waarbij een verdedigster er net eerder bij was om de bal weg te werken dan Niamh.

Niet veel later kreeg Hardenberg ook een grote kans om de score te openen. Via een steekpaas werd hun rechtsbuiten vrij gespeeld en zij schoot vanaf de 16 de bal hard over de uitkomende Mies heen. Gelukkig voor ons stuiterde de bal onderkant lat het veld weer in en konden de dames de bal opruimen

Halverwege de 1e helft kwam Gemma verkeerd neer na een wel erg grove sliding van een Hardenbergse speelster en moest nood gedwongen gewisseld worden. Hierdoor ging Ilse van Huffelen linksbuiten spelen en zakte Suus een linie. Net voor rust werd de wedstrijd nog even een paar minuten gestaakt vanwege onweer. Tevens moest Elies even naar de kant met ook een rugblessure. Gelukkig kon Gemma weer invallen.

In de 2e helft bleef het spel op en neer gaan. Toch werden de dames van Hardenberg iets beter. Dit resulteerde in de 1-0. De linker aanvaller werd goed de diepte ingestuurd en schoot de bal langs de uitkomende Mies in het doel. Hierna rechten de dames hun rug om de gelijkmaker te maken. ze zetten alles op alles om iets te forceren maar Hardenberg bleef goed verdedigen en was in de omschakeling steeds gevaarlijk. Gelukkig waren hun spitsen iets te scherp door regelmatig buitenspel te gaan staan.

Echt grote kansen werden er door de heerder dames niet gecreëerd op 1 na. Niamh werd met een mooie steekbal diep gestuurd maar schoot te gehaast op het doel ipv op de keepster af te gaan. Niet veel later belandde een afgeslagen bal voor haar voeten en probeerde ze de bal met een boog over de verdediging in het doel te plaatsen. De bal ging helaas ook over het doel.

Al met al een nederlaag met perspectief naar het verloop van komend seizoen. Indien we met elkaar elke week de schouders er onder zetten, kunnen we mijn inziens wel in de middenmoot meedraaien.

En natuurlijk gevrijwaard blijven van blessures.

Voor volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma vvHeerde vr 1 – JVC Dedemsvaart vr 1 aanvang 14.30 uur.