Heerder vrouwen spelen gelijk tegen JVC Dedemsvaart (3-3)

maandag 01 oktober 2018

Zaterdag 29 okt stond er voor de dames van de vvHeerde een thuiswedstrijd tegen JVC Dedemsvaart op het programma. Een onbekende tegenstandster voor ons die de 1e wedstrijd net als de Heerder dames verloren had.

We bonnen in de volgende opstelling. Doel, Mies achter vlnr Diann, Elies, Gemma en Suus. Midden vlnr  Domi, Sandra en Lieke. Voor vlnr Romee Hennie en Niamh. Wissels Anita en na de rust sloot Ilse aan.

Vanaf het begin bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Waar de bezoekers elkaar iets makkelijker vonden in de combinaties waren de Heerder dames sterk in de duels.  Al snel werd het 0-1 via een vlot lopende aanval van JVC kon hun rechterspits alleen op Mies afgaan en zij schoot de bal onberispelijk langs de goed uitkomende Mies heen het doel in.

Het antwoord van de Heerder dames liet niet lang op zich wachten.  Op het middenveld werd een duel gewonnen en meteen werd de snelle Niamh diep gestuurd, een op een  met de keepster faalde ze niet en bracht de stand op 1-1.

De dames konden niet erg in hun spel komen mede doordat er teveel uit hun positie speelden waardoor de veldbezetting niet erg klopte en ze bij balverlies teveel ruimtes weggaven. Hier profiteerden de dames van JVC nog een maal van 1-2. Vlak voor het rustsignaal kwamen de dames nog goed weg. Misverstanden in de achterhoede waarbij de communicatie net goed was kon een speelster van de bezoekers randje 16 alleen op de goal afgaan. Gelukkig voor ons schrok ze zo van de kans dat ze de bal naast het doel prikte.

In de rust even aangegeven wat er in verdedigend opzicht niet goed ging. Dit hebben de dames de 2e helft goed opgepakt. Bij doelschoppen werd hun laatste linie direct vast gezet zodat hun keepster de bal lang moest geven en zij bijna niet meer aan  goed aanvallen kwamen. Toch kwamen de bezoekers op een 1-3 voorsprong.

Met nog 20 zo n minuten op de klok werd de rug nog even gerecht en zetten de dames alles op alles om er nog een resultaat uit te halen.  Uit een doelschop werd de bal  net buiten de 16 meter onderschept door Suus zij sneed de 16 binnen en op het moment dat zij de bal wilde schieten werd ze van achter onderuit geduwd. Strafschop. Diann schoot dit buitenkansje feilloos binnen.

De dames roken nu bloed gingen goed door met opjagen van de tegenstanders. Dit resulteerde 5 minuten voor tijd in de 3-3. Niamh werd de diepte ingestuurd. Op de huid gezeten door haar tegenstandster wist ze de bal toch goed voor het doel te krijgen waar Sandra in 1e instantie de bal binnen wilde schieten echter de keepster van JVC redde knap maar kon de bal niet vasthouden. Anita die ook goed meegelopen was wist wel raad met deze kans en half in de draai schoot ze de 3-3 binnen.

Een qua werklust verdiend punt.

Hierbij wil ik Hennie en Anita bedanken en een diepe kniebuiging maken voor hun beide omdat ook zij bleven sleuren en vechten voor een goed resultaat, dat ze, ondanks de avond ervoor hun eigen wedstrijd te hebben gespeeld, wilden aansluiten en elkaar mooi konden aflossen qua speelminuten.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. HHC vr 2- vvHeerde vr 1 aanvang 12.35 uur.