VV Heerde speelt gelijk in Dedemsvaart (1-1)

maandag 01 oktober 2018

Heerde heeft in de 2e wedstrijd van het seizoen het eerste punt weten te pakken. Na een zeer matige 1e helft, kwam Heerde na rust sterker voor de dag. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker van de goed invallende Nick Schurink. Heerde was via Corstiaan Altenburg zelfs nog dichtbij de 1-2 voorsprong, maar zijn inzet belandde op de paal.

Zoals gezegd een erg matige 1e helft van de geel-zwarten in Dedemsvaart. Al binnen 10 minuten keken de mannen van trainer Bardy Verhoef tegen een achterstand aan. Slordig balverlies van Heerde werd met een individuele actie van Dilan van Bree afgestraft. De Dedemsvaart aanvaller wist de bal vanaf circa 20 meter achter doelman Vincent Mosterd te pegelen. Heerde creëerde de 1e helft weinig tot niets. Dedemsvaart kreeg daarentegen via twee corners nog een tweetal goede kopkansen. Het was duidelijk dat Heerde het de 2e helft uit een ander vaatje moest tappen.

En dat gebeurde ook. Hoewel de eerste grote kans direct na rust wel voor Dedemsvaart was, herpakte Heerde zich. Steeds vaker kwam Heerde in de buurt van het Dedemsvaart goal te vinden. Na ruim een uur spelen resulteerde dat in de gelijkmaker. Via een aanval over links wist Corstiaan Altenburg op rechts Nick Schurink vrij te spelen. Schurink, die goed inviel, wist de bal met links bekeken in de lange hoek te krullen. Goal, 1-1! Op dat moment was Heerde de bovenliggende partij. Niet veel later was Heerde dan ook dichtbij de voorsprong. Ditmaal was het Daan Nijmeijer die Corstiaan Altenburg bediende. Zijn inzet spatte echter uiteen op de paal.

In de slotfase drong ook Dedemsvaart meer aan en golfde het spel op en neer. Het leverde voor beide ploegen geen doelpunten meer op. Een terechte puntendeling in Dedemsvaart. Volgende week neemt Heerde het thuis op tegen Rolder Boys, de ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de 1e klasse. Iedereen is van harte welkom op Sportpark Molenbeek, aanvang 14.00 uur.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mosterd, Rico Vos, Maarten Tuin ©, Dennis Calkhoven, Nick Boterman (80. Jeffrey de Weerd), Michel Calkhoven, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Elkjar Dijkgraaf, Stijn Rorije (46. Nick Schurink), Daan Nijmeijer.

Scoreverloop: 1-0 (8. Dilan van Bree), 1-1 (64. Nick Schurink)