VV Heerde boekt eerste competitiezege tegen Rolder Boys (2-1)

maandag 08 oktober 2018

VV Heerde heeft de eerste driepunter van het seizen binnen. Na de valse start tegen Stadskanaal (0-1) en de puntendeling in en tegen Dedemsvaart (1-1), pakten de mannen van trainer Bardy Verhoef thuis tegen Rolder Boys de volle buit. De degradant uit de 1eKlasse, die in 2 wedstrijden 4 punten pakten, werd met een 2-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. De geelzwarten kwamen via Elkjar Dijkgraaf en Nick Schurink voor de theepauze op 2-0. Een snelle tegentreffer na de rust zorgde voor het nodige ‘billen knijpen’, maar op karakter werd de zege veiliggesteld.

Met de wetenschap dat Heerde in Rolder Boys een goede tegenstander zou treffen, beten de Heerdenaren zich direct vast in de wedstrijd. Waar de geelzwarte machine tijdens de vorige wedstrijden pas later op gang kwam, werd de tegenstander vanaf de start geen ruimte gegund op Sportpark Molenbeek. Kansen vielen er voor de gasten dan ook nauwelijks te noteren. Na zo’n 20 minuten nam Heerde tot aan de rust het heft in handen. Het leidde tot mogelijkheden voor Corstiaan Altenburg en Nick Wijenberg. Het was echter Elkjar Dijkgraaf die met een droge knal vanaf randje 16 een voorzet van Altenburg promoveerde tot doelpunt: 1-0. Op slag van rust verdubbelde Nick Schurink, als eindstation van een vlot lopende aanval over links, de marge waardoor Heerde met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

De tweede helft begon aanvankelijk zorgeloos voor de thuisploeg. Totdat een gevaarlijk afstandsschot een rebound opleverde die werd binnengetikt door een alerte Rolder aanvaller: 2-1. Rolder Boys rook bloed, schakelde een tandje bij en ging naar mate het eindsignaal naderde ook steeds opportunistischer spelen. Het leidde tot diverse dreigende momenten voor de Heerder goal, waardoor het een spannende voetbalmiddag werd voor de geelzwarte aanhang. Doelman Vincent Mostert stond zijn mannetje en wist een tweede tegentreffer te voorkomen. Stijn Rorije was, door de geboden ruimte, aan de andere kant dichtbij de beslissing maar hij kon zijn invalbeurt net niet opluisteren met een doelpunt. De opluchting was duidelijk merkbaar nadat de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit blies: 2-1 winst!

Met de zege en bijbehorende drie punten bezit Heerde nu 4 punten uit 3 wedstrijden, hetgeen identiek is aan de competitiestart van vorig seizoen. Destijds bouwden de geelzwarten dit uit tot een mooie 4eplaats in de eindklassering. Volgende week bezoekt Heerde mede-middenmoter Germanicus en mag men uit gaan vechten wie de sprong naar die subtop maakt.

Opstelling VV Heerde: Vincent Mostert; Rico Vos, Maarten Tuin ©, Dennis Calkhoven (70. Nick Boterman), Michael Wolf; Mike Bronsink (55. Michel Calkhoven), Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Elkjar Dijkgraaf, Nick Wijenberg (80. Stijn Rorije), Nick Schurink.

Scoreverloop: 38. Elkjar Dijkgraaf 1-0, 45. Nick Schurink 2-0, 55. 2-1