• Actie Orange the World / geweld tegen vrouwen

18 nov 2022
  • Afgelopen zaterdag is het startsein gegeven voor de actie Orange the World voor de gemeente Heerde die loopt in de periode 25 november tot en met 10 december. Deze wereldwijde campagne gaat over het voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes, voor en achter de huisdeur, maar ook over grensoverschrijdend gedrag in het aanspreken van vrouwen en meisjes.  Dit jaar staat bewustwording centraal.

Voorafgaand aan de wedstrijd vv Heerde - vvHattem 1 werd de zogenaamde “pledge” bekend gemaakt en overhandigd aan onze voorzitter Jos Melenhorst. Dit gebeurde in bijzijn van de vrouwelijke scheidsrechter Julia Vermeer. Als sportorganisatie zijn wij een belangrijke ontmoetingsplek met uitstraling naar je omgeving. Een plek waar iedereen zich veilig en thuis moet voelen. Een plek ook waar grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar wordt gemaakt. Om je meer bewust te worden van wat we er zelf als organisatie of als individueel lid/individuele bezoeker aan kunt doen, verwijzen we naar de medestander pledge (belofte). Deze belofte bestaat uit 5 punten (zie afbeelding hiernaast).

Als gebaar van goede wil, wordt gevraagd om deze pledge digitaal te ondertekenen via www.orangetheworld.nl/de-medestander- pledge/  Maar belangrijker is dat we dit als club onderling bespreekbaar maken. Posters van deze actie hangen op de toegangsdeuren van het clubgebouw. Orange the World wordt in Nederland georganiseerd door UN Women, ZONTA en Soroptimist International.

Foto bijgevoegd.