• Bijzondere wedstrijd G-team - WZC4

14 jun 2022
  • Na een lange voorbereidingstijd met vele trainingsuren was het dan uiteindelijk zover. De wedstrijd van het jaar op 11 juni. Het duel tussen ons geel/zwarte G-team en het 4e uit het naburige dorp Wapenveld. Het 4e van de Wapenveldse Zaterdag Club is kampioen geworden, dus de uitdaging om tegen deze sterke ploeg uit te komen groeide tot grote hoogte. En strijd der titanen. Thomas, één van de trainers, speelt in WZC4. Hij kent de te verslaande ploeg dus tot zijn duimpje. Elk detail is tot uit den treure besproken in de wedstrijdbespreking. Ook trainer Frank geeft vele hoogwaardige voetbaladviezen. Het is een bijzondere dag, dus moest ook het vervoer apart zijn. En dat is gelukt. Met de grote touringcar van het lokale personenvervoersbedrijf, C&C van de fam. Visser, is het team met zijn begeleiders en vele supporters van de Veldweg uit Heerde naar het sportpark Monnikenbos aan de Zandbergen 4 te Wapenveld gebracht.

De meeste spelers zijn al aangekleed, dus kon na aankomst en het ontvangst, gelijk met de warming-up begonnen worden. Nadat het 1e veld vrij kwam van een vorige wedstrijd, gingen de gladiatoren de arena in. Elke speler wordt door de omroeper voorgesteld met zijn/haar karakteristieke eigenschappen. Het beginsignaal klinkt en de wedstrijd vangt aan. De posities worden nauwgezet bemand. Het spel gaat heen en weer, zodat vele krachten worden tentoongesteld. Wat een inzet. Kansen zijn er over en weer. De ene combinatie lukt nog beter, dan de andere. Het ingestudeerde patroon werpt zijn vruchten af. Er wordt gescoord door de geel/zwarte Mannschaft. Helaas scoort WZC4 ook. En zo ging het spel gelijk op. Het rustsignaal komt net op tijd. Door de warme dag met het licht briesje droogden de spelers uit. En kon de zoete thee het vochttekort weer aanvullen.

Na de pauze weer hetzelfde beeld. Twee ploegen, die elkaar in evenwicht houden. Helaas kon de angel niet geheel goed geplaatst worden, dus uitlopen kan niet. Maar gelukkig in de laatste speelminuut scoren de geel/zwarten de winnende goal. De WZC'ers protesteren nog. En met succes. Er worden beslissende penalty's genomen. Echter zijn er ondertussen zoveel spelers (al dan niet 2x aan de beurt), dat de einduitslag niet duidelijk is. Dat maakt ook niet uit, want in de kantine staat al lekker koud drinken te wachten op de vermoeide en uitgeputte spelers. En als de patat ook nog op tafel komt, praat niemand meer over de wedstrijd. Iedereen vindt het geweldig. Iedereen heeft plezier. En samen met de WZC'ers wordt nog lang nagevierd. De reporter heeft andere verplichtingen, dus hoe laat het geworden is, is onbekend.

Supporters bedankt voor het in grote aantallen aanwezig zijn en de vele opbeurende aanmoedigingen.

WZC4 bedankt voor jullie voorbereiding, ontvangst, spel en nazorg. Hulde, een ware kampioen.

Geel/Zwarten G'ers: ga zo door. Jullie zijn een trots team van de geel/zwarte Brigade uit Heerde met enorm veel enthousiasme.

een geel/zwarte groet van uw onafhankelijke reporter