• DSV'61 JO11-1JM vs Heerde JO11-1JM

15 nov 2022
  • Het is al weer de derde wedstrijd van de tweede fase dat Heerde op 12 november mag spelen tegen tegen Oranje-Zwart uit Doornspijk. Om 09:00 uur staat de uitwedstijd voor Heerde gepland en gelukkig is het hele team weer aanwezig. Na wat zoeken vinden wij de kleedkamers en daar beginnen de begeleiders met de teambespreking en voorbereidingen.

Het is best fris op het veld als de scheidsrechter fluit voor de aanvang van de wedstrijd, onze toppers lijken bevroren want er wordt niet kort op de bal gezeten. Het team oogt wat afwachtend en daarmee krijgt DSV'61 alle ruimte om te voetballen en te combineren. Vaste keeper Damian van Hiem moet dan ook een paar keer kordaat optreden en zijn teamleden aansporen tot actie. Toch kan Damian niet voorkomen dat DSV'61 op voorsprong komt en zo staat het 1-0 in het eerste kwart. In de coaching pauze gaat het er even pittig aan toe, want zoals het nu gaat komt het niet goed en gaat Heerde niet met 3 punten naar huis, wat uiteraard wel in de planning ligt.

De kopjes knikken instemmend als er een overeenstemming is gekomen over een hardere aanpak van DSV'61 en zo trekken onze geel-zwarte toppers weer ten strijde. Ik geloof graag dat de trainer van DSV gedacht heeft dat wij wat in het drinken van Heerde hebben gedaan, want hij herkende het team van Heerde niet meer. Nauwelijks komt DSV'61 nog aan de bal en na 4 minuten te hebben gevoetbald in het tweede kwart staat de gelijkmaker al op het scorebord. Nagenoeg elk duel wordt gewonnen en 6 minuten na de gelijkmaker scoort Heerde opnieuw (1-2). DSV'61 wordt compleet teruggedrongen op hun eigen helft en de keeper verricht de ene redding na de andere, totdat hij 8 minuten na de 1-2 de 1-3 om zijn oren krijgt.

Na het wisselen van de helften krabbelt DSV'61 zich beetje voor beetje terug in de wedstrijd en weet hier en daar wat leuke combinaties te maken, echter is het Heerde die de boventoon voert. Ondanks wat dubieuze beslissingen van de scheidrechter kan DSV'61 niet verhinderen dat Heerde met 3 punten dik verdient naar huis toe gaat. De eindstand is 3-7 geworden en trots vieren de kanjers hun verdiende feestje. De kleedkamer wordt wederom omgetoverd tot een disco en de begeleiders druipen af met een flinke gehoorbeschadiging.

3 wedstrijden gespeelt 6 punten verdient in de derde klasse.
    Ga zo door toppers!