• Een gezond en sportief 2020!

30 dec 2019
  • Dat wens ik u en uw familieleden namens het bestuur van de voetbalvereniging VV Heerde. Samen met elkaar de jaarwisseling vieren. Samen even stilstaan in dat wat 2019 heeft gebracht en de wensen voor het nieuwejaar 2020. Voor de één misschien beter als voor de ander, maar wel het gevoel van tevreden en met elkaar!

Zo kijk ik als voorzitter van VV Heerde ook terug op het voetbalseizoen 2018 – 2019. Zowel op sportief als financieel niveau een goed seizoen. Dit laatste, het financiële resultaat hebt u op onze Algemene ledenvergadering d.d. 18 november 2019 kunnen zien en horen. Sportief doen we het als midden grote vereniging erg goed. De stabiliteit in onze vereniging is prima, ledenaantal blijft de afgelopen jaren gelijk en we groeien zelfs onder de jeugdleden en dat is goed! Ook in voetballend niveau gaat het prima, teams die op de 1ste plek van de competitie staan of zelfs winterkampioen zijn geworden, daarmee gefeliciteerd. De dameselftallen zijn er goed bezig, doen serieus mee en gaan steeds beter. Het zaterdag seniorenelftal dat steeds beter loopt en een 3e en 4e elftal dat lekker gezellig voor de prestatie gaat. Ons 2e elftal dat stabiel in de competitie meedraait en daar hoort winnen en verliezen bij. Het 1ste elftal dat het laatste seizoen onder Bardy, voor het 3e jaar in de 2e klasse van de KNVB zondag voetbalt. Ook dit seizoen weten zij zich goed te handhaven, een verdienstelijke 4e plek in de competitie. Het G- elftal straalt veel plezier en genot uit, wat een fijn team onder begeleiding van Frank en Thomas.

Dus je zou zeggen dat deze voorzitter geen problemen kent, maar helaas dat is te mooi voor woorden. Zo zijn we samen met de andere verenigingen en de gemeente nog steeds met de privatisering bezig. VV Heerde komt op eigen benen te staan. Dit vergt organisatorisch wel het één het ander. Ik probeer daarbij samen met het bestuur, VV Heerde in zo’n goed mogelijk positie te brengen, niet alleen voor het komend jaar maar ook voor de komende jaren.

Ook de discussie die oplaadde over het zaterdag- zondagvoetbal, wekt mij zorgen. Wat gaan wij als bestuur doen om teams of leden eventueel tegenmoet te komen. Daarbij wordt het bestuur gesteund en geadviseerd door de technische commissies Jeugd en Senioren. Een enquête is onder de leden van VV Heerde gehouden waarbij  de uitslagen tussen zaterdag- en zondagvoetbal erg dicht bij elkaar lagen, echter met een lichte voorkeur voor de zondag zoals het bij VV Heerde al 107 jaar een gewoonte is. Het bestuur doet haar best om tot een goede en juiste oplossing te komen. Voorop staat het belang van VV Heerde en het voetbalplezier!

De leden van onze vereniging staan bekend om haar loyaliteit voor  VV Heerde. Dat werkt al 107 jaren zo en dat gaat van vader op zoon op kleinzoon. Ik zie die loyaliteit bij sommigen afnemen en dat is niet goed.  Ook al is die afname van loyaliteit een maatschappelijke trend, maar ik wil hier niet aan toegeven en hopelijk u ook niet. Die loyaliteit naar VV Heerde moet bewaakt worden! We gunnen elkaar het voetbalplezier en doen met elkaar de klus om dit mogelijk te maken. Zowel achter de bar, als in de schoonmaak, als onderhoud, evenementen, als op bestuurlijk vlak! Dit geldt voor jong en oud en voor ouders van onze jonge leden. De vereniging heeft prioriteit nummer 1 en het individu in mindere mate.

De evenementen die we jaarlijks houden, waaronder de speurtocht, afsluitdag wil ik in 2020 verstevigen. Zo hebben wij in 2019 het Ondernemerstoernooi georganiseerd met daaraan het goede doel; het G-team. Dit was een prima succes. Ook hebben we samen met de gemeente Heerde, de Gemzen en de Skeelerverenging Oost Veluwe in september 2019 het Molenbeek Open georganiseerd. Alle sportverenigingen van onze gemeente konden hier hun sport aan belangstellende presenteren. Het Molenbeek Open en het Ondernemerstoernooi zullen we ook  in 2020 organiseren. Waarschijnlijk komt er nog een evenement bij die al jarenlang door de stichting HOES (de Heerder Organisatie van Evenementen Stichting)  wordt georganiseerd. Ik ben met het bestuur van HOES in gesprek om de start en het einde van de Boerderijtocht met zo’n 600 a 800 deelnemers, in het clubhuis van VV Heerde te laten plaatsvinden. Samen met de veldtochten van de Toerclub Heerde is dit een geweldige stimulans voor VV Heerde en haar leden. Sportief gezien kunnen we van de gegenereerde inkomsten veel voor de vereniging doen. Daarom meldt je aan als vrijwilliger.

Aan het einde van het seizoen 2019 – 2020 zal Bardy als hoofdtrainer van onze vereniging afscheid nemen, een groot verlies in persoon en vakmanschap. Na 4 jaren zet Bardy zijn trainerschap bij V.V. Oene voort. Ik wens Bardy veel succes en vooral veel plezier bij deze fijne vereniging. Onze nieuwe hoofdtrainer heet Daniël Houtman uit Apeldoorn, hij zal Bardy opvolgen. Ik heb alle vertrouwen dat Daniël ons 1ste elftal zal trainen en begeleiden op het gewenste niveau en samen gaan voor een mooie toekomst. Daniël is een jonge en moderne trainer die het erg goed doet bij Excelsior 31 te Rijssen en over een paar maanden het trainersdiploma UEFA A haalt. Met dit diploma mag hij het betaalde voetbal in. Daarom voel ik mij vereert en heb ik het volle vertrouwen dat Daniël het 1ste elftal en de lagere elftallen mooie dingen gaat bieden.

Ik sluit af om u een gezellige jaarwissering te wensen en ik hoop u op zondag 5 januari 2020 de hand te mogen schudden op onze nieuwjaarsreceptie in de kantine van VV Heerde. Allen een gezond en gelukkig 2020!

Met vriendelijke groet,

Henk Kanter (voorzitter)