• Eind goed, al goed: Heerde promoveert naar 3e klasse!

  20 jun 2022
 • Fotograaf: Pim Velthuizen
 • Het is VV Heerde gelukt om direct in het eerste seizoen op de zaterdag te promoveren naar de 3e klasse. Op het prachtige sportpark van VV Stroe streden de geel-zwarten met Fortissimo uit Ede om de felbegeerde promotie. In een typische finale, weinig goed voetbal, maar wel veel spanning, besliste Heerde de wedstrijd in een tijdsbestek van 15 minuten. Heerde kwam kort na rust 1-0 achter, maar boog dat om in een 1-3 voorsprong. Fortissimo kwam nog wel terug tot 2-3, maar verder kwam het niet. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los voor spelers, staf en het volop meegereisde Heerder-publiek.  In de openingsfase was het spelbeeld behoorlijk open. Heerde kreeg al na 1 minuut een schietkans via Raoul Wijenberg, maar hij besloot door te combineren in plaats van de trekker over te halen. Kort daarop kreeg ook Fortissimo een schietkans op een meter of 18, welke een eenvoudige prooi was voor doelman Mosterd. Na deze openingsfase besloot Fortissimo in te zakken en het spel aan Heerde te laten. Heerde had op zijn beurt moeite om het balbezit om te zetten in kansen. Het positiespel was, waarschijnlijk mede door de spanning, in de 1e helft niet van het gebruikelijke niveau. Eenmaal was Heerde nog wel dichtbij een treffer toen Nick Wijenberg uit de draai voorlangs schoot. Fortissimo probeerde vooral in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar ook bij de Edenaren was de eindpass vaak niet goed. Zodoende gingen beide ploegen rusten met de bril stand nog op het bord.

  Kort na rust kwam Heerde 1-0 achter uit een vrije trap die vakkundig tegen de touwen werd gekopt. Op dat moment een flinke domper, maar gek genoeg leek deze tegentreffer Heerde goed te doen. De geel-zwarten gooiden de schroom van zich af en begonnen beter te voetballen. Tussen minuut 60 en 75 liep Heerde uit naar een 1-3 voorsprong. Een diepe bal van Nick Boterman werd door Raoul Wijenberg verlengd op Nick Wijenberg, die als een echte spits genadeloos afrondde: 1-1! Gesteund door deze gelijkmaker en het geel-zwarte gezang vanaf de tribunes, bleef Heerde de druk erop houden. Twee minuten later was het weer raak, en hoe. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Corstiaan Altenburg. Altenburg krulde de bal met veel gevoel in de lange hoek, 1-2! Fortissimo leek rijp voor de slacht en Heerde ging op zoek naar meer. Dennis Calkhoven soleerde het 16-meter gebied in en werd gevloerd. Penalty Heerde. Calkhoven ging zelf achter de bal staan en schoot door het midden raak. 1-3, wedstrijd gespeeld…

Tenminste, daar leek het volledig op. Toch ging Heerde meer achteruit lopen. Vincent Mosterd redde op een grote kans van Fortissimo, maar in de 83e minuut viel de aansluitingstreffer alsnog. Dat leverde zoals vaker dit seizoen een erg spannende slotfase op. Het lukte Fortissimo echter niet om nog tot grote kansen te komen. Na 90 minuten en blessuretijd floot de leidsman af en kon het feest voor Heerde beginnen.

  In een seizoen waar de verwachtingen hoog waren, ging EFC er op de slotdag met de titel vandoor. Heerde heeft echter karakter getoond en won 8 van de laatste 9 wedstrijden, waaronder dus de twee nacompetitiewedstrijden tegen Rood Wit ’58 en Fortissimo. Zodoende is het hoofdtrainer Daniel Holtman gelukt om afscheid te nemen met promotie. Ook keeperstrainer Herman van Diepen zwaait af met promotie. Heren, bedankt voor alles! Ook willen spelers en staf het meegereisde publiek bedanken voor de steun tijdens de wedstrijd en het feest na afloop. ‘En zal er dan geen geel en zwart maar wezen….’

  Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Sylvan, Vos, Michael Wolf, Maarten Tuin, Rico Vos (46. Nick Boterman), Elkjar Dijkgraaf (65. Max de Rooy), Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Corstiaan Altenburg (70. Maarten Smit), Nick Wijenberg, Daan Nijmeijer (80. Michel Calkhoven).
  Doelpuntenmakers: Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Dennis Calkhoven