• Gehavend Heerde verliest uitwedstrijd bij DOS Kampen

Waar koning Winter vorige week de hervatting van de competitie nog in de weg zat, werd nu toch echt de draad opgepakt door        vv Heerde. Een uitwedstrijd tegen DOS Kampen. Heerde miste door allerlei omstandigheden een waslijst aan spelers. Toch kreeg het de 1e helft in Kampen de beste kansen. Maar na een 1-0 achterstand bij rust en de een vroege 2-0 na rust leek het geloof weg. In het restant liep DOS Kampen uit naar een geflatteerde 4-0 overwinning.

Door de vele afwezigen maakte deze middag ‘good old’ Michael Wolf zijn rentree in het 1e elftal. Ook JO19 speler Diesel de Haan startte in de basis. De eerste vijf minuten was Heerde zoekende, ook omdat diverse spelers deze middag op een andere posities dan gebruikelijk speelden. DOS Kampen profiteerde daar van. Een zwabberbal van afstand van Nick Hendriks viel al na 3 minuten binnen. Heerde herpakte zich echter. DOS Kampen mocht dan meer de bal hebben. De beste kansen waren deze 1e helft voor Heerde. Nick Wijenberg kon alleen op de keeper af, maar miste. De aanval ging door, Daan Nijmeijer en Nick Wijenberg waren weer dichtbij een treffer. Na een half uur spelen ging Heerde weer alleen op de keeper af. Corstiaan Altenburg stuurde Nijmeijer weg, die zijn tegenstander te slim af was. Weer keerde de doelman van DOS Kampen. Zodoende ging Heerde met een 1-0 achterstand de rust in.

Juist toen Heerde met veel vertrouwen de 2e helft inging, ging het mis. Weer was het na 3 minuten raak. De linksbuiten van DOS Kampen passeerde Vincent Mosterd en zette de thuisploeg op 2-0. Dat bleek voor een strijdend Heerde de nekslag. Deze 2e helft kreeg Heerde namelijk geen kansen meer. De wedstrijd werd tamelijk saai en Heerde probeerde de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Dat leek te lukken, maar zoals wel vaker dit seizoen liep Heerde toch weer onnodig tegen een ruime nederlaag aan. De 3-0 was een mooie aanval van de thuisploeg. De 4-0 een makkelijk gegeven strafschop in de laatste seconden van de wedstrijd.

Volgende week staat er voor VV Heerde een belangrijke wedstrijd op het programma. IJVV komt op bezoek. Deze ploeg staat met één wedstrijd meer op 6 punten boven Heerde. De geel-zwarten hopen vooral dat diverse spelers zullen terugkeren. In de strijd tegen directe degradatie zijn drie punten zeer welkom. U bent allen welkom om de ploeg van trainer Hans van der Hoop te steunen. Aanvang 14.30uur.

Opstelling: Vincent Mosterd, Diesel de Haan (77. Milan Stoffer), Michel Calkhoven, Raoul Wijenberg, Michael Wolf, Nick Boterman, Corstiaan Altenburg, Dennis Calkhoven Nick Wijenberg, Daan Nijmeijer, Max de Rooy.