• Heerde en Horst in evenwicht

• Heerde en Horst in evenwicht (1-1)

Na de welkome driepunter tegen IJVV nam  Heerde het na het vrije carnavalsweekend op tegen FC Horst. De club met ambitie bivakkeert bij aanvang van de wedstrijd op de 5e plek. Deze wedstrijd bleek er echter weinig krachtverschil te zitten tussen VV Heerde en FC Horst. Twee rode kaarten zette de wedstrijd op zijn kop. FC Horst kwam op voorsprong, maar binnen vijf minuten schoot Dennis Calkhoven op aangeven van broer(tje) Michel Calkhoven de gelijkmaker tegen de touwen.

Heerde had de eerste helft de zaakjes op orde. Het zorgde ervoor dat FC Horst voetballend niet tot kansen kwam. Zelf creƫerden de geel-zwarten ook niet veel kansen, maar Nick Wijenberg werd er eentje gegund door de verdediging van FC Horst. Zijn schot van buiten de 16 werd echter net geblokt. De beste kans voor Heerde kwam er na een vlotte combinatie van o.a. de gebroeders Wijenberg waarna Dennis Calkhoven van dichtbij kon schieten. De keeper van Horst redde echter op katachtige wijze. Zoals gezegd kwam Heerde zelf nauwelijks in de problemen, maar met een corner tegen en de boomlange verdedigers van FC Horst mee naar voren veranderde dat. Het was Nick Boterman die ternauwernood de bal van de lijn wist te halen. Zodoende gingen beide ploegen rusten met de brilstand nog op het bord.

Waar de 1e helft niet overliep van kansen en spektakel veranderde dat de 2e helft. Aanleiding waren twee kaarten. Bij Heerde kon Michael Wolf na 50 minuten gaan douchen na een 2e gele kaart. Drie minuten later liep FC Horst echter ook tegen een 2e gele en dus rode kaart aan. 10 tegen 10 en het leek Horst te zijn die het beste met die nieuwe situatie omging. Waar Heerde de 1e helft duidelijk de controle had, veranderde dit na de twee rode kaarten.

Na 68 minuten spelen sloeg Horst toe. Na een aanval over links wist Nick Zandstra binnen te tikken. Heerde had het lastig, maar kwam al snel op gelijke hoogte. Na een mooie aanval over rechts belandde de voorzet van Michel Calkhoven bij Dennis Calkhoven. Dennis controleerde en werkte bekwaam af, 1-1! In het restant kon de wedstrijd beide kanten op vallen. FC Horst kreeg een reuzekans na slordigheid in de Heerder defensie, maar ook de ingevallen Max de Rooy kreeg 2 uitstekende kansen om Heerde naar de overwinning te koppen. Gescoord werd er echter niet meer en zodoende delen Heerde en Horst de punten.

Volgende week neemt Heerde het in de uitwedstrijd op tegen titelkandidaat VV Hierden. In de thuiswedstrijd bleef Heerde lang in de wedstrijd, maar werd liep het in de slotfase toch tegen een 0-3 nederlaag aan. Een zware klus dus voor de geel-zwarten die uiteraard weer hopen op de steun van de meegereisde aanhang.

Opstelling: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf, Michael Wolf, Nick Boterman, Bryan Hegen, Raoul Wijenberg, Sylvan Vos, Dennis Calkhoven, Nick Wijenberg (80. Max de Rooy), Daan Nijmeijer.