• Heerde JO11-1 wint overtuigend uitwedstrijd tegen IJVV JO11-2

11 apr 2022
  • Zaterdag 9 april zijn er helaas twee afmeldingen, maar gelukkig staan Daan Rorije en Givan de Ruiter te trappelen om in te vallen om zo met hun leeftijdsgenootjes een lekker potje te voetballen. Wij vertrekken dus compleet met 10 fitte spelers naar IJVV te IJsselmuiden.

Het is 10:45 uur en na een korte warming-up kunnen de mannen van Michel en Dennie aftrappen in de Postuma Arena. IJVV heeft een prachtig aangelegd veld inclusief strakke witte belijning, speciaal voor teams in de leeftijdscategorie JO11 & JO12. In de beginfase gaat het heen en weer en het is Silvan de Graaf die een afspeel mogelijkheid heeft, maar Silvan ziet ook dat de keeper te ver voor zijn goal staan en met een bekeken boogbal verschalkte hij de keeper. Heerde neemt hiermee de voorsprong met 0-1 en vervolgens is het Piet Goudsmid die een hoekschop weet te versieren waarmee Daan Rorije wel raad weet. De bal vliegt één keer vanuit de cornervlag in de goal (0-2). Het blijft een verdiende 0-2 tussenstand na het eerste kwartier, want IJVV kan hier weinig tegenover zetten.

Het tweede kwart is opnieuw in het voordeel voor VV Heerde, een prachtige combinatie tussen Daan en Givan waarbij de laatst genoteerde met een beheerste schuiver de keeper van IJVV weet te passeren (0-3). Bij de aanvang van de derde helft is het keeper Gio die aangeeft zich niet lekker te voelen. Gelukkig beschikt Heerde over een luxe probleem als het gaat om keepers en zo kan Steffan van Daal eindelijk weer eens aantreden onder de lat. De wedstrijd kabbelt een beetje voort, maar door goed doorzetten van Jochem de Groot weet hij vanaf de zijlijn een voorzet op maat te geven op Silvan de Graaf. Voor Silvan is het dan nog een kleine moeite om de 0-4 op het scorebord te toveren.

Het laatste kwart komen er wat mogelijkheden voor de mannen van IJVV maar keeper Steffan staat zijn mannetje in de goal. Ook de verdediging met Tycho Halfwerk, Sven Prins en Mohammed staat als een huis. Uiteraard willen deze mannen ook graag een doelpuntje scoren, maar als zij de ''0'' weten te houden, dan hebben zij hun taken volbracht. Na wat rust en een paar slokken water wil ook keeper Gio Horst het graag opnieuw proberen maar dan als voetballer. Het team gaat op zoek naar Gio en geven hem een paar mooie ballen, helaas weet Gio het net niet af te ronden tot een goal. Het slotakkoord is wel voor Silvan, hij weet met zijn derde doelpunt deze ochtend de 0-5 te scoren en de wedstrijd op slot te gooien.

Kortom een keurige overwinning waarin het voetbal wel een beetje te wensen overlaat, maar op het resultaat mogen de boys supertrots zijn.

Trainers & Leiders Michel de Groot & Dennie de Graaf