• Heerde JO11-1JM vs Oene JO11-1

  24 nov 2022
 • Het is zaterdagmorgen 19 november dat Heerde opnieuw tegen Oene mag strijden, helaas zitten de weersomstandigheden niet mee. Het is ijzig koud en er waait een stevige wind over Sportpark Molenbeek. De supporter die zich buiten durven te begeven zijn volledig ingepakt en dragen dikke wanten, sommige hebben zelfs de snowboots uit de kast getrokken. Gelukkig hebben de kids thermokleding aangetrokken want anders houden zijn dit echt niet vol.

  Nog nooit wist Heerde punten te pakken van het goed spelende team van Oene, ondanks dat er al wel vier keer tegen dit team is gespeeld. Wel worden de verschillen tussen de uitslagen steeds kleiner en ziet het ernaar uit dat Heerde steeds dichterbij komt. Zou het dan vandaag lukken? Precies om 08:30 uur fluit scheidsrechter Henk Halfwerk voor de aanvang van de wedstrijd. Heerde heeft de instructies gekregen om direct tot aanval over te gaan, waarbij zij zeer kort op de tegenstander moeten zitten. Ook moeten zij laten zien dat zij ook fysiek hun mannetje moeten kunnen staan en de eerste paar schouderduwen zien we dan ook al voorbij komen. De duels zijn pittig en bij het veroveren van de bal wordt er direct de diepte gezocht en schuiven de linies keurig door, waardoor ook het middenveld bezet blijft en de achterhoede aangesloten blijft.

  Heerde krijgt zeker de meeste kansen, echter weet de keeper prima zijn goal schoon te houden. Ook na de drinkpauze blijft er goed gevoetbald worden en strijden beide teams voor hun eerste goal. Eindelijk is het dan zover dat na ruim 35 minuten strijden de eerste goal voor Heerde valt, het is Tim Sontag die de keeper eindelijk weet te verassen en daarmee zijn team op voorsprong brengt. De spelers en supporters juichen uitbundig en Oene weet niet wat hun overkomt. Toch geeft Oene de strijd niet op en wordt er opnieuw flink gestreden op het veld. Oene weet een corner te verdienen die snel wordt ingedribbeld, helaas weet de achterhoede deze speler niet te stuiten en na drie spelers te hebben uitgekapt weet hij ook keeper Damian van Hien te passeren waardoor de gelijkmaker uitbundig wordt gevierd (1-1)

  Wat is het een spannende wedstrijd met kansen over en weer, je ziet terug dat Oene hun speelstijl aanpast aan die van Heerde om meer grip te kunnen krijgen op de wedstrijd. Toch blijven zij het lastig vinden dat Heerde snel weet te counteren en bij een snelle actie vanaf de zijlijn op +/- 20 meter van de goal weet Tim Sontag snel de bal in te dribbelen. Oene is nog aan het organiseren van hun posities als Tim zijn kans schoon ziet. Met en harde knap vliegt de bal in één streep in de verste kruising van de goal. Het harde werken wordt beloond en terecht pakt Heerde hun moment (2-1).

  Met nog een paar minuten op de klok is het nu doorbijten want de kou en de vermoeidheid beginnen toe te slaan. Er wordt achterin teveel ruimte weggegeven aan de linksvoor van Oene. Er wordt hierom wat gewisseld en geschoven in de achterhoede, echter kan er niet voorkomen worden dat deze linksvoor van Oene toch weet te scoren. (2-2)

  Uiteraard is Heerde blij met het eerste punt dat wordt gerealiseerd tegen Oene, echter blijft het toch een beetje zuur want er had meer in gezeten vandaag. In ieder geval een super leerzame, fanatieke en sportieve wedstrijd onder Siberische omstandigheden.

  Keep up the good work en zaterdag opnieuw een sterke tegenstander op de agenda als wij SEH JO11-2 op bezoek krijgen.