• Heerde JO9-1JM in eigen huis te sterk voor VV Hattem JO9

21 sep 2022
  • Ondanks de natte weersvoorspellingen blijft het tijdens de thuiswedstrijd tegen VV Hattem nagenoeg droog. De zes basisspelers van JO9-1JM staan aan de aftrap op het hoofdveld en worden aangevuld door Jamie, Nora en Rahaf die tijdens de wedstrijd hun voetbalskills mogen laten zien.

Heerde laat vanaf de aftrap zien dat het team met enorm veel plezier voetbalt, ze tikken de bal rustig rond en listig als Kay Nieuwenhuis is weet hij al in de eerste minuut de 1-0 op het scorebord te toveren. Dex Topcu blijft als een hangende spits in de voorhoede hangen en word door goed samenspel vanuit de eigen helft bediend door zijn team. Dex werkt de bal keurig achter de keeper van Hattem, waardoor het in de 12-de minuut verdient 2-0 is voor Heerde. Omdat het kunstgrasveld nog erg nat is komt keeper Luuk Verwoert nog wel in de problemen, hij voelt de bal nog net onder hem doorschieten, waardoor het 2-1 wordt en Hattem de aansluittreffer weet te realiseren.

Toch weet Heerde al vrij snel de voorsprong uit te breiden als in het overvolle strafschopgebied van Hattem, door een uitgestoken been van een eigen verdediger de keeper kansloos wordt gelaten. Hierdoor wordt het in de 19-de minuut 3-1 voor Heerde wat niet onverdiend is. Na de drinkpauze wordt er bij de aftrap een afstandsschot gelost op de keeper van Heerde, helaas wordt Luuk verrast en komen de Hattemse gasten terug in de wedstrijd met een 3-2 score. Jamie die de overstap lijkt te maken van de mini's naar ons team (onder leiding van trainer Bennie Tuin), laat met enthousiasme zien dat hij zich staande kan houden tijdens de wedstrijd. De dames Nora en Rahaf laten tijdens hun debuut puike acties en dribbels zien, zodat zij met gemak de tegenstander kunnen passeren. Ook Lana de Graaf maakt het de aanvallers van Hattem lastig, omdat zij de middenvelders van Heerde rustig en doeltreffend inspeelt. Middenvelder Silvan van der Zwan beweegt over de hele as van het veld en ziet zijn schot helaas op de paal belanden.

Teun van der Velden wil deze wedstrijd zo graag keepen dat hij de kans krijgt om zich te bewijzen onder de lat, echter door een 'Bart van Hintum' momentje tussen de keeper en Kay Nieuwenhuis levert het een eigen doelpunt op. De coach van Hattem vertraagd de wedstrijd door spelers op elke positie met grote regelmaat te wisselen, om zo Heerde uit hun spel te halen. Helaas pakt deze strategie averechts uit en wordt de voorsprong voor Heerde verder uitgebreid en komt Hatem niet in hun ritme. De eindstand wordt dan ook 7-3 en dat is dik verdiend door de boys and girls van Heerde. Uiteindelijk wordt in de kantine van Heerde de overwinning uitbundig gevierd.

A.s. zaterdag spelen we opnieuw een thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld om 08:30 uur

Trainers en leiders Erik van der Zwan en Jeffrey Topcu