• Heerde JO9-1JM vs Hatto Heim JO9-3JM

 • De wedstrijd van afgelopen zaterdag 19-11-2022 is verplaatst na woensdagavond 23-11-2022 om 18:30 uur. De spelers, begeleiders en supporters verzamelen zich op sportpark Molenbeek om de thuiswedstrijd voor te bereiden.

  Nadat de opstelling bekend is gemaakt klinkt het fluitsignaal van scheidsrechter Rik Verwoert. Er wordt gespeeld op het hoofdveld en de bal rolt over het nog natte gladde veld. De afgelopen natte, koude dagen hebben het afgelopen weekend ervoor gezorgd dat veel wedstrijden werden afgelast.

  Het valt direct op dat het team van Heerde niet lekker start, het is slordig aan de bal en het veld wordt niet breed gemaakt bij balbezit. De spelers staan te dicht op elkaar, waardoor er onnodig veel fouten worden gemaakt en balverlies wordt geleden. In de 3-de minuut levert dit dan ook een tegendoelpunt op voor Hatto Heim (0-1).
  Gelukkig weet Heerde dit weer snel recht te trekken als Kay Nieuwenhuis in de 5-de minuut de gelijkmaker weet te realiseren (1-1). In de 10-de minuut net voor de drinkpauze is het opnieuw Kay Nieuwenhuis die alle Heerde supporters laat juichen. Na diverse kansen weet hij zijn team op voorsprong te brengen waardoor de stand op 2-1 staat.

  Beide teams zijn gewaagd aan elkaar en mooie duels worden 1 op 1 aangegaan. Het positiespel staat als een huis en er wordt sportief gevoetbald. Vlak voor de 2-de drinkpauze is het toch Hatto Heim dat binnen drie minuten twee keer weet te scoren en zo gaan we dus met een 2-3 achterstand de drinkpauze in.

  De begeleiders sporen hun teams aan en geven wat tactische instructies door, wellicht scoort Dex Top├žu mede hierdoor de gelijkmaker in de 30-ste minuut (3-3). Over en weer zijn er kansen maar de keepers van beide teams verstaan hun werk en doen vanavond een fantastische job. Toch weet Luuk Verwoert in de 32-ste minuut zich vrij te maken van zijn tegenstander en de voorsprong voor Heerde opnieuw op het scorebord te toveren, het is 4-3 voor de thuisploeg.

  In de slotfase valt toch nog de gelijkmaker binnen, waardoor de eindstand 4-4 is geworden.