• HEERDE LIJDT RUIME NEDERLAAG IN HIERDEN

 • HEERDE LIJDT RUIME NEDERLAAG IN HIERDEN (6-1)

  In de uitwedstrijd tegen titelkandidaat v.v. Hierden is Heerde tegen een ruime nederlaag aangelopen. Na 90 minuten spelen stond er een 6-1 stand op het scorebord. De individuele kwaliteiten in de aanvalslinie van Hierden maakten deze middag het verschil. Iedere kans was raak. Nick Wijenberg bracht Heerde kort na rust terug in de wedstrijd, maar in een tijdsbestek van circa 10 minuten wist Hierden viermaal het net te vinden.

  Het klinkt wellicht gek na een 6-1 nederlaag, maar Heerde had de 1e helft de zaakjes goed op orde. Hierden mocht de bal hebben, Heerde stond defensief alleraardigst. Aanvallend ontbrak het bij Heerde door enkele afwezigen aan snelheid en dynamiek, maar ook Hierden wist nauwelijks tot kansen te komen. De openingstreffer van Hierden in de 25e minuut was ook niet een kans te noemen. ‘Winteraankoop’ Lars van Wetering strafte balverlies van Heerde genadeloos af door de bal van 25 meter in de kruising te schieten. Heerde reageerde direct en kreeg o.a. uit een corner een kopkans via Raoul Wijenberg. Daarna was het initiatief weer voor Hierden, maar Heerde leek te gaan rusten met een 1-0 achterstand. Leek, want in de allerlaatste seconde van de 1e helft kopte Paul van Prehn Hierden uit de eerste echte kans op 2-0. Een zeer vervelend moment voor Heerde.

  Ondanks deze tegenslag kwam Heerde sterk uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten schoot Nick Wijenberg Heerde op 2-1 na een voorzet van Sylvan Vos. Het leek erop dat er deze middag een echte wedstrijd zou ontstaan. Zeker toen Wijenberg een minuut na zijn goal weer een schietkans kreeg op randje 16. Zelden zal Heerde echter tegen een tegenstander aangelopen zijn die zó efficiënt was in de afronding. Een vrije trap op circa 20 meter werd door Lars vd Wetering op fantastische wijze binnen geschoten. Zo stond de van DVS ’33 overgekomen spits op twee doelpunten zonder daarvoor echte kansen nodig te hebben. Vanaf dat moment ging het hard. Heerde was het 15 minuten helemaal kwijt en Heerde liep in tien minuten uit na een 6-1 voorsprong door iedere kans te benutten. Met nog ruim 20 minuten op de klok was het voor Heerde zaak om zich te herpakken en de schade verder te beperken. Dat lukte, maar de teleurstelling na afloop was er door de ruime nederlaag.

  Volgende week neemt Heerde het thuis op tegen Nunspeet. Die ploeg pakte deze speelronde knap een punt tegen Unicum.

  Opstelling: Vincent Mosterd, Sylvan Vos, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf, Nick Boterman, Bryan Hegen, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink, Dennis Calkhoven, Nick Wijenberg, Max de Rooy.