• Heerde loopt tegen eerste nederlaag aan in Lutten (3-2)

20 nov 2022
  • VV Heerde is in de zevende wedstrijd van het seizoen tegen de eerste nederlaag aangelopen. Dat dat moment een keer komt is logisch, maar dat het in deze wedstrijd gebeurde was onnodig. Heerde had dat enerzijds aan zichzelf te danken na een matige 1e helft, maar anderzijds had het ook niet het geluk aan haar zijde vandaag. Na een 2-0 en 3-1 achterstand kreeg Heerde nog meerdere grote kansen om alsnog met een punt uit Lutten te vertrekken, maar het mocht niet zo zijn. Doelpuntenmakers voor Heerde waren deze middag aanvoerder Timo Olde Olthof en invaller Dion van Velsen.

Heerde startte vandaag matig. Het was zichzelf niet in het eerste half uur. Ondanks dat waren de geel-zwarten al binnen 5 minuten dichtbij een doelpunt. Max de Rooy kopte uit een corner knap op doel, maar de bal trof de paal. De rebound werd daarna van de lijn gehaald. Ook Raoul Wijenberg was dichtbij met een vrije trap. Vervolgens gaf Heerde het uit handen. Binnen twee minuten wist SC Lutten tweemaal te scoren. Eerst met een afstandsschot, daarna met een intikker na een voorzet vanaf rechts. Heerde 2-0 achter, en dat is in deze competitie iets nieuws. Heerde begon vandaag pas na 35 minuten echt te voetballen. Tot grote kansen leidde dat niet meer voor rust.

De tweede helft zette Heerde die lijn door. Het was duidelijk de bovenliggende partij en SC Lutten kwam nog zelden van de eigen helft af. Heerde bleef wel moeite hebben met het creëren van kansen. Het had uiteindelijk een corner nodig om te scoren. In de 70e minuut kopte Timo Olde Olthof snoeihard raak. 2-1 en Heerde ging op jacht naar meer. Waar de 2-2 in de lucht hing, was het SC Lutten dat uit een spaarzame counter scoorde, waarbij het vlagsignaal van grensrechter Pleiter werd genegeerd. Wie dacht dat met deze 3-1 in de 85e minuut de wedstijd klaar was, kwam bedrogen uit.

Heerde bleef aandringen. Dennis Calkhoven raakte de paal en SC Lutten spits Altena verloor zijn hoofd en trapte na: rode kaart. Met 11 tegen 10 werd de druk op het doel van SC Lutten nog groter. Dion van Velsen profiteerde en wist uit de scrimmage te scoren: 3-2. Met nog een minuut of 5 op de klok was het nu echt alles of niets voor Heerde. Centrale verdediger Timo Olde Olthof was naar voren gestuurd. Enkele gevaarlijke voorzetten van Nick Boterman leverde Heerde nog twee reuzekansen op. Tweemaal was Olde Olthof erg dichtbij, maar Heerde bleef met lege handen achter.

Veel teleurstelling achteraf bij de geel-zwarten, met name door de manier waarop deze wedstrijd uiteindelijk verloren is. Door de nederlaag is Heerde de koppositie kwijt geraakt aan Dieze-West. Volgende week krijgt Heerde echter de kans om de koppositie weer terug te pakken. Dan staat namelijk de kraker op het programma: VV Heerde – Dieze-West. Wees allen welkom op Sportpark Molenbeek.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven (46. Sylvan Vos), Elkjar Dijkgraaf (79. Maarten Tuin), Timo Olde Olthof ©, Bryan Hegen (79. Dion van Velsen); Maarten Smit (70. Nick Boterman), Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy, Corstiaan Altenburg

Doelpuntenmakers: Timo Olde Olthof (70e min.), Dion van Velsen (90e min.).