• Heerde O23 wint poule en speelt finale op eigen sportpark

3 mrt 2020
  • Ook dit jaar neemt VV Heerde weer deel aan de ‘Onder de 23’-competitie. In poule A traden de geel-zwarten aan tegen Owios, VSCO en buurman SEH. Poule B bestaat uit WZC, Oene, Hatto Heim en DSV ’61. Na drie wedstrijden wist Heerde de volle score te behalen door van zowel VSCO, SEH als OWIOS te winnen. Dat deden de geel-zwarten met een getalenteerde mix van spelers van Heerde 1, Heerde 2 en Heerde 019.

Heerde – VSCO (2-0)
    De openingswedstrijd speelde Heerde thuis tegen VSCO. De jonge Heerdenaren wisten de gasten tijdens de 1e helft direct bij de strot te pakken door hoog druk te zetten. Dit resulteerde tot veel gevaar rondom de 16 van VSCO. Voor rust liep Heerde uit naar een 2-0 voorsprong door doelpunten van Dion van Velsen en Dennis Calkhoven. De 2e helft speelde VV Heerde een volwassen pot voetbal en wist het de overwinning eenvoudig over de streep te trekken.

SEH - Heerde (0-2)
    De kraker in de poule was natuurlijk de wedstrijd bij de buren. Een getergd Heerde O23 lanceerde deze avond de ene na de andere aanval op het doel van de thuisploeg. Waar de thuisploeg zich louter beperkte tot lange ballen, speelden de geel-zwarten verzorgd voetbal. Het enige wat VV Heerde zich deze avond kon verwijten is dat er slechts 2 doelpunten op het scorebord stonden. Met een beetje precisie in de afrondingen was de uitslag vele malen hoger uitgevallen. De doelpunten werden deze avond gemaakt door Corstiaan Altenburg en Stijn Rorije.

OWIOS – Heerde (2-4)
    In de laatste wedstrijd had VV Heerde genoeg aan een gelijkspel om de koppositie veilig te stellen. De geel-zwarten gingen echter na ruim een half uur spelen met 0-3 aan de leiding in Oldebroek. Ook de thuisploeg kreeg wel kansen en kwam voor rust nog terug tot 1-3. Toen zij na rust zelfs op 2-3 kwamen, herpakte Heerde zich. Na enkele goede kansen gemist te hebben, werd een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een eind gemaakt door de bevrijdende 2-4. Doelpunten deze avond: 2x Daan Nijmeijer, 2x Stijn Rorije.

Finale dinsdag 7 april
    Heerde speelt nu de finale tegen de nummer 1 uit de andere poule. De finale wordt dinsdag 7 april gespeeld op het eigen Sportpark Molenbeek. De tegenstander zal WZC of Oene zijn, afhankelijk van de laatste poulewedstrijd aldaar.