• Heerde speelt de finale om handhaving in de tweede klasse tegen Renswoude.

 • Heerde in finale nacompetitie door winst in Zutphen (1-3)

  VV Heerde heeft de finale van de nacompetitie bereikt door Be Quick Zutphen met 1-3 te verslaan. Heerde speelde ruim een uur een zeer matige wedstrijd, maar Timo Olde Olthof kopte de gelijkmaker na 75 minuten spelen binnen. Be Quick Zutphen, al vanaf de 25e minuut spelend met  10 man, was geknapt en Daan Nijmeijer schoot Heerde in de 86e minuut op voorsprong en liet Sylvan Vos in letterlijk de laatste seconde van de wedstrijd de 1-3 maken.

   

  Heerde speelde deze middag misschien wel de slechtste 1e helft van het seizoen. Met veel onnodig balverlies lukte het Heerde niet om aan voetballen toe te komen. De thuisploeg was beter, zonder veel echte kansen te creëren. Het moment van de 1e helft was een rode kaart voor de ‘aanvoerder’ van Be Quick Zutphen na een kopstoot tegen Daan Nijmeijer. Wie dacht dat Heerde daarna het heft in handen nam, kwam bedrogen uit. Nog altijd was Heerde niet zichzelf en bleef Be Quick Z. met 10 man de bepalende ploeg. Vlak voor rust ging het dan ook mis. Topscorer Norsi Guly schoot de thuisploeg op voorsprong.

   

  In de 2e helft veranderde Heerde de formatie. Be Quick Z. kreeg het lastig. Heerde bleef aanvankelijk nog altijd slordig aan de bal. Echte kansen werden ook nauwelijks genoteerd. In de omschakeling bleef de thuisploeg gevaarlijk met zijn behendige aanvallers. Het was echter Heerde dat de wedstrijd over de streep trok. Daan Nijmeijer kreeg het ouderwets op zijn heupen en rondde na een solo bekwaam af. 1-2 Heerde! Met nog 5 minuten te spelen kwam Heerde nauwelijks nog onder druk. Een vrije trap in de laatste minuut leek het laatste ‘billenknijp’ moment. Deze werd echter zo belabberd genomen dat Heerde op een leeg doel (keeper was mee naar voren) af ging. Daan Nijmeijer kon de 1-3 tegen de touwen schieten, maar liet die gelegenheid over aan Sylvan Vos. Direct werd er door de scheidsrechter afgefloten.

   

  Zodoende staat Heerde in de finale van de nacompetitie. Daar in nemen de geel-zwarten het op tegen Renswoude. De locatie is op moment van schrijven nog onbekend. Speciale dank gaat uit naar de volop meegereisde aanhang die zorgde voor sfeervolle taferelen in Zutphen. De staf en selectie hoopt ook in de laatste wedstrijd op deze steun om daadwerkelijk lijfsbehoud voor de 2e klasse te bewerkstelligen.

  Opstelling: Vincent Mosterd, Maarten Smit (75e Luuk van Marle), Michel Calkhoven (65e Timo Olde Olthof), Elkjar Dijkgraaf, Nick Boterman, Sylvan Vos, Corstiaan Altenburg (89e Michael Wolf), Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy (65e Nick Wijenberg)

  Doelpuntenmakers Heerde: Timo Olde Olthof, Daan Nijmeijer, Sylvan Vos.