• Heerde verliest in knotsgekke slotfase van WVF

 • Heerde verliest in knotsgekke slotfase van WVF (2-3)
  Na twee overwinningen op rij heeft Heerde een pijnlijke nederlaag geleden tegen WVF. Na een 2-0 voorsprong werd het 2-2, kreeg Heerde in blessuretijd een strafschop (mis), maar scoorde WVF een minuut later de winnende. Dennis Calkhoven nam beide treffers van Heerde voor zijn rekening. Calkhoven was deze middag de beste speler op het veld, maar zal door zijn gemiste strafschop toch niet graag terugdenken aan deze wedstrijd.

  Deze middag werd het bewijs geleverd dat Heerde gedurende het seizoen enorm gegroeid is. De uitwedstrijd tegen WVF was een kansloze missie. Een 2-0 nederlaag, die vele malen hoger uit had kunnen vallen. Deze middag lagen de rollen echter totaal anders. Heerde gaf de 1e helft geen enkele kans weg. Kwam zelf 1-0 voor en kreeg mogelijkheden om voor rust de marge te verdubbelen. De geschorste Raoul Wijenberg werd vervangen door de sterk spelende Mike Bronsink. Met de komst van Bronsink had Heerde ook de beschikking over een extra wapen: de verre ingooi. WVF was al een keer gewaarschuwd, maar in de 26e minuut was het raak voor Heerde. Een verre ingooi van Bronsink werd verlengd door Nick Wijenberg en Dennis Calkhoven rondde af. 1-0 Heerde! Vlak voor rust kreeg Heerde een goede kans om op 2-0 te komen door balverlies in de WVF verdediging. Nijmeijer leek alleen op de keeper af te kunnen, maar zijn schot werd ter nauwer nood geblokt.

  WVF wist dat het op deze manier tegen een nederlaag ging aanlopen en bracht invallers Goudbeek en Veldhoen bij aanvang 2e helft. Toch was het Heerde dat op 2-0 kwam. En het recept was exact hetzelfde. Verre ingooi Mike Bronsink, Nick Wijenberg wint het kopduel en Dennis Calkhoven anticipeert wederom perfect en schiet raak. Na deze 2-0 kreeg Heerde het lastig en ging WVF volle bak naar voren. Een aantal malen kwam Heerde goed weg, onder andere toen WVF de lat raakte. Tussendoor dacht Heerde op 3-0 te komen. U gelooft het niet, maar wederom uit een verre ingooi met exact dezelfde hoofdrolspelers. Deze keer bestrafte de leidsman echter een (lichte) duw Wijenberg.

  De druk van WVF werd Heerde te groot. In de 78e minuut kopte Elkjar Dijkgraaf in een hachelijke situatie in eigen doel. Twee minuten later was de stand gelijk. Max Goudbeek kopte van dichtbij raak. Het spelbeeld was nu dusdanig dat Heerde zou kunnen leven met een punt. WVF wilde echter meer. Het resulteerde in een knotsgek verloop van de blessuretijd. Heerde kwam er nog eenmaal uit en dat leverde zo waar een penalty op toen Dennis Calkhoven werd neergehaald door de WVF doelman. Calkhoven ging zelf achter de bal staan, maar miste deze uitgelezen kans op een driepunter voor Heerde. Tot overmaat van ramp was het ook nog eens WVF dat een minuut later toesloeg. De ingevallen Goudbeek werd de gevierde man aan Zwolse kant door van dichtbij simpel raak te schieten. 2-3 WVF, einde wedstrijd.

  Een pijnlijke nederlaag voor de geel-zwarten. Drie punten had zo goed als zeker betekend dat Heerde rechtstreekse degradatie zou ontlopen, maar ook één punt was in deze strijd zeer welkom geweest. Waar Epe verloor, pakte AGOVV een punt. Voor Heerde is het echter zaak om de lijn van de afgelopen weken voort te zetten. In dat geval kunnen punten namelijk niet uitblijven. Volgende week neemt Heerde het in de uitwedstrijd op tegen SVI.

  Opstelling: Vincent Mosterd, Sylvan Vos, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf (90. Michael Wolf), Nick Boterman, Bryan Hegen, Corstiaan Altenburg, Mike Bronsink, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer (75. Luuk van Marle), Nick Wijenberg (80. Max de Rooy).

  Doelpuntenmakers Heerde: Dennis Calkhoven (2x)