• Heerde verliest van Dos Kampen

 • Heerde verliest van Dos Kampen (0-2)

  In de voorlaatste speelronde ontving Heerde de ploeg in vorm: Dos Kampen. De wedstrijd werd gespeeld onder zeer ruime publiekelijke belangstelling. Ondanks een sterke 2e helft wist Heerde de zegereeks van de Kampenaren niet te stoppen. Heerde ging in de 2e helft op zoek naar de 1-1, maar in de allerlaatste seconde (er werd niet eens meer afgetrapt) scoorde de uitploeg de 0-2.

  Twee ploegen in vorm, maar wel met een duidelijk verschil op de ranglijst. En dat was de eerste 25 minuten te merken. Dos Kampen startte furieus en nam het Heerder doel onder vuur. Heerde mocht blij zijn dat een vroege achterstand bespaart bleef, maar na ruim 20 minuten spelen was het toch raak. Een terechte 0-1 voorsprong voor Dos Kampen via Vincent Huiskamp. Na deze openingsgoal ging de storm wat liggen en kwam ook Heerde er af en toe uit. Dos Kampen was deze 1e helft echter duidelijk de betere ploeg.

  In de 2e helft draaide dat. Dos Kampen was onherkenbaar, dacht de zege wellicht al in de tas te hebben, en nu werd Heerde de betere ploeg. Al na twee minuten was Heerde erg dichtbij de gelijkmaker, maar Nick Wijenberg kopte rakelings naast. Na een klein uur spelen dacht Heerde op 1-1 te komen, maar een discutabel vlagsignaal werd overgenomen door de arbiter van dienst.

  Heerde bleef druk zetten, maar had moeite met het creĆ«ren van echte kansen. En tijd begon te dringen. Heerde ging alles of niets spelen via met name de lange bal. Dos Kampen dacht de wedstrijd te beslissen, maar ook nu werd een discutabel vlagsignaal overgenomen. 

  Het publiek ging achter Heerde staan, maar toch was het de uitploeg die als winnaar van het veld stapte. In de laatste seconde schoot Twan Knul de 0-2 binnen. Afgetrapt werd er niet meer. 

  Door een late treffer in Epe heeft Heerde nog altijd een punt (of een nederlaag / gelijkspel van Epe) nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Volgende spelen de geel-zwarten de uitwedstrijd tegen FC Horst. Via deze weg feliciteert VV Heerde VV Hierden met de titel.

  Proficiat! Veel succes in de 1e klasse.

  Opstelling: Vincent Mosterd, Sylvan Vos, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf (87 Timo OldeOlthof), Nick Boterman, Bryan Hegen, Corstiaan Altenburg (75. Mike Bronsink), Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Nick Wijenberg (75. Max de Rooy).