• Heerde wint belangrijke uitwedstrijd bij SVI

 • Heerde wint belangrijke uitwedstrijd bij SVI (1-3)
  Speelronde 22 bracht VV Heerde naar Zwolle Zuid. De ploeg van trainer Hans van der Hoop trad aan tegen SVI. Heerde is in vorm en zinde ook nog op revanche na de onterechte thuisnederlaag eerder dit seizoen tegen SVI. Revanche kwam er. Heerde won, met name door een sterke 1e helft, met 1-3 van SVI. De geel-zwarten maakten al voor zijn rust alle doelpunten. Na 65 minuten spelen deed SVI iets terug maar, verder liet Heerde het niet komen. Dennis Calkhoven (penalty), Raoul Wijenberg en Daan Nijmeijer scoorden voor Heerde.

  Net als vorige week speelde Heerde een uitstekende 1e helft. Weer gaf de defensie geen kans weg. Deze middag was Heerde ook nog eens uiterst efficiƫnt in de afronding. De eerste twee doelpogingen waren direct raak. Daan Nijmeijer werd onderuit gelegd in het strafschopgebied. Dennis Calkhoven schoot raak. 0-1 Heerde! Enkele minuten later een corner. Die werd met overtuiging genomen door Corstiaan Altenburg en Raoul Wijenberg nam de bal vol op de pantoffel bij de 2e paal; 0-2 Heerde! SVI probeerde het wel, maar creƫerde nauwelijks iets. Daan Nijmeijer raakte ondertussen de paal bij de kruising, maar kreeg in de 40e minuut een nieuwe kans. Vanaf rechts naar binnen komend krulde Nijmeijer deze keer de bal precies in het zijnet. 0-3 Heerde, een ongekende luxe in uitwedstrijden dit seizoen. Een minuut voor rust had Bryan Hegen de 0-4 op zijn schoon, maar de SVI doelman wist de inzet van Hegen te stoppen.

   

  Door de ruime voorsprong had SVI de 2e helft niet veel meer te verliezen. De Zwollenaren voerden de druk op. Ook werd de thuisploeg nu wel regelmatig gevaarlijk, maar telkens was daar de sterk keepende Vincent Mosterd die pareerde. Na 65 minuten was het toch raak. Topscorer Dani van de Steege schoot raak, 1-3. De weersomstandigheden maakten het een zware middag. Heerde vocht zich naar het einde van de wedstrijd, maar ook SVI leek niet de absolute drang / kracht te hebben om nog een punt uit deze wedstrijd te halen. Heerde was via Daan Nijmeijer nog tweemaal dichtbij een 4e treffer, maar gescoord werd er niet meer.

  Door deze overwinning heeft Heerde een gat van 6 punten met Epe met nog twee wedstrijden te spelen. AGOVV is gedegradeerd. Ook ZZVV en IJVV zijn door deze overwinning in het zicht gekomen. Volgende week staat Heerde echter een zware kluif te wachten. De koploper van de 2e periode komt dan op bezoek: DOS Kampen. Weet Heerde de goede vorm voort te zetten?


  Opstelling: Vincent Mosterd, Sylvan Vos, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf, Nick Boterman, Bryan Hegen, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven (85. Bjorn van Ingen), Daan Nijmeijer (85. Luuk van Marle), Nick Wijenberg (75. Max de Rooy).

  Doelpuntenmakers Heerde: Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Daan Nijmeijer.