• Heerde wint in de nacompetitie na knotsgek duel tegen Barbaros

 • Heerde wint in de nacompetitie na knotsgek duel tegen Barbaros (4-7)

  VV Heerde is een ronde verder in de nacompetitie. In Hengelo wonnen de geel-zwarten na verlenging van Barbaros. Een wedstrijd waar bijna een boek over geschreven kan worden. Heerde kwam 1-0 achter, 1-3 voor, 4-3 achter, maakte vijf minuten voor tijd 4-4 en trok de wedstrijd in de verlenging (tegen 10 man) over de streep.

   

  Heerde startte slecht in Hengelo. Barbaros daarentegen begon erg optimistisch. Continue zocht de thuisploeg met een lange bal de ruimte achter de verdediging van Heerde. Heerde had het lastig en kwam na 4 minuten op achterstand. Na een kwartier spelen had Heerde door hoeveel ruimte er was om te voetballen. De geel-zwarten werden sterker en kwam na 18 minuten spelen op gelijke hoogte. Een corner werd bij de 2e paal terug gekopt door Raoul Wijenberg en Dennis Calkhoven scoorde van dichtbij met een omhaal. Vijf minuten later kwam Heerde op voorsprong. Max de Rooy was er als de kippen bij toen Raoul Wijenberg wederom de bal terug kopte vanuit de 2e paal. Heerde was nu los en kwam zelfs op 1-3. Vanuit de omschakeling werd Bryan Hegen vrijgespeeld op links, Hegen kapte naar binnen en schoot raak. Heerde leek op weg naar een eenvoudige overwinning. Leek, want vlak voor rust kwam Barbaros op 2-3 door een goed genomen vrije trap.

   

  Nog altijd leek er weinig aan de hand, maar Heerde was in de eerste fase van de 2e helft onherkenbaar. In deze zeer matige fase kwam het van een 2-3 voorsprong op een 4-3 achterstand. Met name de vele corners waren een gevaar met o.a. oud FC Twente speler Douglas als gevaarstichter. Even leek het er niet meer in te zitten, maar na de 4-3 achterstand kreeg Heerde toch weer het initiatief. De beloning liet echter lang op zich wachten. In de 87e minuut was het pas raak. Na één van de vele voorzetten van Bryan Hegen schoot Raoul Wijenberg de bevrijdende  4-4 tegen de touwen. Barbaros speelde inmiddels met 10 man na een 2e gele kaart. Heerde probeerde de wedstrijd nog in reguliere speeltijd te beslissen, maar moest blijven waken voor de tegenstoot van Barbaros. Gescoord werd er niet meer, dus verlengen.

   

  Voor beide ploegen werd de verlenging een slijtageslag, maar voor Barbaros net wat meer dan voor Heerde. De gehele verlenging had Heerde het initiatief, maar bleef de thuisploeg zo nu en dan gevaarlijk in de omschakeling. Met name in het tweede kwartier van de verlenging werden de kansen genoteerd. Vincent Mosterd redde Heerde bij een 4-4 stand. Dennis Calkhoven was erg dichtbij 4-5. Uiteindelijk was het de sterk ingevallen Mike Bronsink die Heerde naar de bevrijdende voorsprong schoot. Met een hard diagonaal schot zette hij Heerde op 4-5. De nekslag voor Barbaros, want Heerde liep in de laatste 3 minuten zelfs uit naar een ruime overwinning. Invaller Luuk van Marle stelde Daan Nijmeijer in staat om de 4-6 te maken en van Marle schoot zelf de 4-7 binnen na een assist van Dennis Calkhoven.

   

  Zodoende blijft Heerde vechten om lijfsbehoud in de 2e klasse. In de volgende ronde nemen de geel-zwarten het op tegen Be Quick Zutphen. Zij wonnen met 2-1 van WAVV. Be Quick Zutphen werd 2e in de 3e klasse Oost 3A. Heerde hoopt, net als in Hengelo, weer op de support van de trouwe aanhang om samen die plek in de 2e klasse te behouden.

  Opstelling: Vincent Mosterd, Sylvan Vos (91e Timo Olde Olthof), Michel Calkhoven (110e Luuk van Marle), Elkjar Dijkgraaf, Nick Boterman (75e Maarten Smit), Bryan Hegen, Corstiaan Altenburg (65. Mike Bronsink), Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy (105e Nick Wijenberg)

  Doelpuntenmakers Heerde: Dennis Calkhoven, Max de Rooy, Bryan Hegen, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink, Daan Nijmeijer, Luuk van Marle.