• Heerde wint met 3-1 van VHK en is koploper

22 jan 2023
  • Heerde heeft de competitie hervat met een 3-1 overwinning op VHK. Doordat concurrent Dieze West met 3-3 gelijk speelde bij Olympia ’28 neemt Heerde de koppositie over. Heerde leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan en kwam al snel op 0-2 door twee doelpunten van Daan Nijmeijer. Uit het niets bracht VHK vlak voor rust de spanning terug, maar in de 57e minuut gooide Dennis Calkhoven de wedstrijd op slot op aangegeven van Corstiaan Altenburg.

Heerde startte voortvarend en was in de openingsfase steeds dreigend over de rechterkant. Daan Nijmeijer werd meermaals gelanceerd en dat leverde al binnen 10 minuten een treffer op toen hij via de keeper raak schoot, 1-0 Heerde! VHK leek hier nog niet van geleerd te hebben en enige tijd later werd Nijmeijer wederom diep gestuurd, ditmaal door Elkjar Dijkgraaf. De keeper tastte mis en Nijmeijer zette Heerde op 2-0. Door het gemak waarmee Heerde deze wedstrijd kon spelen leek de ploeg wat concentratie te verliezen. Aanvoerder Olde Olthof struikelde en uit het niets zette Edward Rook VHK op 2-1. Tevens de ruststand.

De spanning was terug in de wedstrijd. VHK bleef verdedigend stelling nemen en Heerde begon wat minder makkelijk te voetballen. Tot de 57e minuut. Deze keer een aanval over links waarbij Corstiaan Altenburg de bal voor gaf op Dennis Calkhoven. Zijn eerste inzet werd nog gestopt, maar in de rebound was het alsnog raak. 3-1 Heerde! Door deze bevrijdende treffer begon Heerde weer makkelijker te voetballen. De geel-zwarten kregen ook meerdere kansen om de 4-1 te maken, maar o.a. Max de Rooy, Dennis Calkhoven en Timo Olde Olthof (kopbal op de lat) troffen geen doel. Daardoor moest Heerde bij de les blijven, maar verdedigend gaf het nog nauwelijks iets weg op een kansrijke buitenspelsituatie na.

Met een 3-1 overwinning zocht Heerde tevreden de kleedkamer op. In de kleedkamer landde nog meer goed nieuws toen bleek dat zowel Dieze West als Rouveen gelijk hadden gespeeld. Door het puntverlies van Dieze West is Heerde koploper. Dat betekent dat Heerde volgende week de periodetitel kan pakken. Eenvoudig is die opdracht niet, aangezien Heerde op bezoek gaat bij nummer 4 Zwolsche Boys.

Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Sylvan Vos (82. Michel Calkhoven), Elkjar Dijkgraaf, Timo Olde Olthof ©, Bryan Hegen; Maarten Smit (70. Mike Bronsink), Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy, Corstiaan Altenburg (82. Dion van Velsen)

Doelpuntenmakers: Daan Nijmeijer (2x), Dennis Calkhoven.