• Heerde wint na sterke 1 e helft van Avereest (3-0)

  4 mrt 2023
 • Na een behoorlijke tijd zonder competitiewedstrijd pakte Heerde de draad weer op tegen Avereest. Op het eigen sportpark wist Heerde de drie punten te pakken door met 3-0 te winnen. Met name inde 1 e helft liet Heerde blijken dat er deze middag niets te halen viel voor de gasten uit Balkbrug. Doordoelpunten van Daan Nijmeijer en Raoul Wijenberg leidde Heerde 2-0 bij rust. Nick Wijenberg, terug van langdurig blessureleed, zette vlak voor tijd de eindstand op het scorebord: 0-3.

  In de 1 e tien minuten was Heerde nog wat zoekende en had het geluk dat een afstandsschot van Avereest op de lat dwarrelde. Daarna namen de geel-zwarten het heft in handen en lieten 30 minuten lang sterk spel zien. Het positiespel was verzorgd, het spel werd verlegd en afvallende ballen waren prooi voor Heerde. Het leidde tot grote kansen voor Dennis Calkhoven en Daan Nijmeijer binnen 20 minuten. Na een half uur was het wel raak. De sterk spelende Max de Rooij brak door over links. Zijn voorzet was op maat en Daan Nijmeijer rondde dit keer wel succesvol af: 1-0 Heerde! Twee minuten later was Corstiaan Altenburg er vandoor op links. Hij behield het overzicht en vond Raoul Wijenberg op randje ‘16’. De specialist in afwerking trof met de wreef op zeer fraaie wijze doel:2-0 Heerde! Heerde ging voor rust nog op zoek naar meer, maar Avereest beschikt over een uitstekende doelman die zijn ploeg in de 1 e helft behoedde voor een grotere achterstand.

  Na rust ging Heerde in eerste instantie op dezelfde voet verder. Al na 2 minuten was het weer Raoul Wijenberg, ditmaal van een meter of 25, die uithaalde. De keeper redde en ook de rebound van Daan Nijmeijer was een prooi voor de doelman. Na een uur spelen werd Heerde slordig. De gasten gingen opportunistischer spelen en drongen steeds meer aan. Rond de 75 e minuut kwam trof Avereest weer de lat en kwam Heerde dus goed weg. Waar Avereest aandrong, was het toch Heerde dat scoorde. Daan Nijmeijer speelde zijn tegenstander door de benen en zag de ingevallen Nick Wijenberg vrij staan. Met een hakje achter zijn standbeen luisterde Wijenberg zijn rentree op met een doelpunt. In de absolute slotfase kreeg Dennis Calkhoven een goede kans op 4-0 en leek Dion van Velsen recht te hebben op een strafschop, maar een doelpunt kwam er niet meer.

  Omdat ook Dieze West wist te winnen in de derby tegen Zwolsche Boys, blijft Heerde de nummer twee op twee punten van de Dieze West. Het gat met de nummer drie Zwolsche Boys is opgelopen tot 7 punten. Belangrijk detail is dat Heerde een wedstrijd minder heeft gespeeld.

  Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Michel Calkhoven, Elkjar Dijkgraaf, Timo Olde Olthof , Bryan Hegen; Sylvan Vos (75. Mike Bronsink), Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Max de Rooy (80. Nick Wijenberg), Corstiaan Altenburg (87. Dion van Velsen).

  Doelpuntenmakers: 30. Daan Nijmeijer, 32. Raoul Wijenberg, 87. Nick Wijenberg.