• Heerde wint op overtuigende wijze van IJVV

 • Heerde wint op overtuigende wijze van IJVV (4-1)


  In de 2e wedstrijd na de winterstop heeft Heerde op overtuigende wijze een zege geboekt op IJVV. Ondersteund door de terugkeer van enkele spelers was Heerde deze middag duidelijk de betere. Waar Heerde tot nu toe moeilijk het net wist te vinden, scoorden de geel-zwarten deze middag 4 keer. En IJVV mocht blij zijn dat het daar bij bleef. Grote man was Dennis Calkhoven met een hattrick. Max de Rooy nam het vierde doelpunt voor zijn rekening.

  Op de eerste 10 minuten na, waarin Heerde nog zoekende was, had Heerde de controle. Vanuit een goede organisatie en met een hoop discipline had Heerde waren de zaken op orde. IJVV had geen antwoord op met name de snelle omschakelingen van Heerde. Na 22 minuten spelen kopte Dennis Calkhoven Heerde op voorsprong uit een goed genomen corner van Daan Nijmeijer. Heerde bleef aanzetten en kreeg kansen. Zowel Nick Wijenberg, die deze middag ieder kopduel won, als Daan Nijmeijer konden Heerde op 2-0 zetten. IJVV stelde daar weinig tegenover. Als ook kopballen van Raoul Wijenberg en Dennis Calkhoven geen doel treffen, gaat Heerde rusten met een 1-0 voorsprong. Daarmee kon Heerde zichzelf verwijten dat het niet al verder afstand had genomen van de ploeg uit IJsselmuiden.

  Met dat verwijt werd na rust korte metten gemaakt. Binnen tien minuten liep Heerde uit naar een 3-0 voorsprong. Wederom uit een corner kopte Dennis Calkhoven binnen. Calkhoven volbracht zijn hattrick toen Nick Wijenberg weer eens een kopduel won uit een verre ingooi en Calkhoven de bal op de pantoffel nam: 3-0 voor Heerde! IJVV ging in het restant op zoek naar de aanval. Het was echter Heerde dat de kansen bleef krijgen. Daan Nijmeijer was een plaag voor de verdediging van de rood-witten, maar had het geluk niet aan zijn zijde in de afronding. Heerde leek de punten in de tas te hebben, maar liep in de slotfase tegen een tegentreffer aan, ook uit een corner. Sterk was echter de reactie door te blijven voetballen. Twee minuten later was de marge van 3 dan ook weer hersteld. Daan Nijmeijer mistte, maar Max de Rooy was er in de rebound als de kippen bij. 4-1, tevens de eindstand.

  Een zeer sterk spelend Heerde passeert met de driepunter Epe op de ranglijst. Als het Heerde lukt om dit niveau en deze discipline vast te houden, dan zullen de geel-zwarten ongetwijfeld nog veel meer punten bij elkaar spelen. Volgende week is Heerde vrij. Op 17 februari neemt de brigade van Hans van der Hoop het thuis op tegen FC Horst, het duel dat bij de hervatting van de competitie werd afgelast vanwege sneeuwval.

  Opstelling: Vincent Mosterd, Sylvan Vos, Michel Calkhoven, Michael Wolf, Nick Boterman, Bryan Hegen, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg (70. Elkjar Dijkgraaf), Dennis Calkhoven, Nick Wijenberg (80. Max de Rooy), Daan Nijmeijer (88. Rik Sellies).