• Heerder derby SEH-vv Heerde uitgesteld

    19 nov 2021
  • Burgemeester Jan Willem Wiggers heeft in samenspraak met de voetbalclubs SEH en vv Heerde het besluit genomen de voetbalderby van aanstaande zaterdag 20 november geen doorgang te laten vinden. De belangrijkste reden is dat beide clubs de veiligheid van bezoekers op en rondom het terrein van SEH niet kunnen garanderen.

    Door de huidige coronamaatregelen is er geen publiek toegestaan bij de wedstrijd. Omdat het de eerste keer in de geschiedenis van de beide Heerder verenigingen is dat deze derby in competitieverband gaat plaatsvinden, werden er veel toeschouwers verwacht wanneer publiek welkom zou zijn. Nu dit niet het geval is, geven SEH en vv Heerde aan onvoldoende ervaring te hebben om deze derby in goede banen te leiden. De verwachting is dat wanneer de wedstrijd wel doorgang zou vinden, er toch een grote toeloop van publiek zou zijn rondom het terrein om de wedstrijd te bekijken. Dit kan onveilige situaties met zich meebrengen. De politie heeft zaterdag onvoldoende capaciteit beschikbaar om bij onveilige situaties in te kunnen grijpen.

    Burgemeester Wiggers en beide besturen vinden het spijtig dat komende zaterdag de wedstrijd niet kan plaatsvinden. Omdat de veiligheid en naleving van de coronamaatregelen in het geding kunnen komen, heeft de burgemeester besloten de wedstrijd niet door te laten gaan. De beide clubs gaan met de KNVB in gesprek voor een nieuwe wedstrijddatum.