• KAMPIOEN Derde klasse C

 • Heerde pakt de titel in Dedemsvaart!

  Wie voorafgaand aan dit seizoen had voorspeld dat VV Heerde twee wedstrijden voor het einde kampioen zou zijn, had wellicht een enkeltje naar het gekkenhuis gekregen. Maar toch is het waar.

  VV Heerde is kampioen! Voor het 2 e jaar op rij promotie. In een matig duel (maar wie maalt daar nog om?) won Heerde in Dedemsvaart. Omdat Dieze West voor de 4 e keer op rij verloor, staat Heerde 8 punten voor.

  Heerde speelde een zeer matige 1 e helft in Dedemsvaart. De geel-zwarten kregen geen grip op de vele positiewisselingen van de thuisploeg. Enkele kansen waren er wel, maar de grootste kans was toch echt voor Dedemsvaart na een half uur spelen. Na rust gooide Heerde het over een andere boeg. Compacter staan. Dat bleek een goede zet. Nog altijd was het niet groots was Heerde liet zien, maar in de problemen kwamen de geel-zwarten ook nog maar weinig.

  In de 64 e minuut kwam Heerde op voorsprong. Een verre trap van Vincent Mosterd werd verlengd door Nick Wijenberg. Ineens kon Daan Nijmeijer alleen op de doelman af en Nijmeijer schoot raak. 0-1 Heerde! Het volop meegereisde publiek nam een voorschot op de titel. Zeker toen enkele minuten later de 0-2 viel. Daan Nijmeijer was zijn tegenstander te snel af en de ingevallen Dion van Velsen was er als de kippen bij om af te ronden. 0-2 Heerde!

  Dedemsvaart, dat vecht om de nacompetitie te ontlopen, ging alles of niets spelen. Een overtreding op Raoul Wijenberg werd niet gezien. De daaropvolgende ingooi leverde een penalty op voor Dedemsvaart, die koelbloedig werd benut. 1-2. In een zenuwslopende slotfase ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en kreeg Heerde kansen om de wedstrijd te beslissen. Aan de eindstand veranderde echter niets meer. VV Heerde is kampioen!

  Volgende week speelt Heerde thuis tegen Zwolsche Boys. Wie denkt dat het er niet meer toe doet, heeft het mis. Heerde heeft al zijn thuiswedstrijden gewonnen en wil die unieke reeks vervolgen. Hoe dan ook zal er na afloop feest zijn. Meerdere zangers zijn geboekt. Iedereen is van harte welkom om deze fantastische prestatie te vieren met VV Heerde. thuis is er genoeg om voor te spelen. Wint Heerde al haar thuiswedstrijden?

  Opstelling Heerde: Vincent Mosterd, Sylvan Vos, Elkjar Dijkgraaf, Timo Olde Olthof ©, Nick Boterman (60. Bryan Hegen); Maarten Smit, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Nick Wijenberg, Max de Rooy (Dion van Velsen 70.)

  Doelpuntenmakers: 64. Daan Nijmeijer, 72. Dion van Velsen