• Maatregelen versoepeld

3 jun 2021
  • Beste leden, jeugdleden, ouders/verzorgers van jeugdleden,

Afgelopen vrijdagavond heeft het demissionaire kabinet aangekondigd dat de coronaregels met ingang van 5 juni worden versoepeld

Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan. Dit betekent dat de KNVB Regiocup voor de jeugd doorgaat. De jeugdelftallen worden hiervoor benaderd door hun elftalleiders en/of trainers.

Maar er zijn meer versoepelingen. Zo mogen senioren met ingang van 5 juni weer volledig trainen én onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Wedstrijden tegen teams van andere verenigingen is nog niet mogelijk.

Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus per zaterdag 5 juni ook weer open, onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. Dus bijvoorbeeld: reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht en maximaal 50 personen binnen. Onze kantine gaat dus vanaf zaterdag 5 juni weer open maar let wel…alleen voor leden.

Publiek langs de lijn bij de wedstrijdjes is helaas nog niet toegestaan dus ook niet in de kantine.

Op sportaccommodaties zijn alleen personen welkom die een rol hebben bij het organiseren van trainingen en/of wedstrijden. Op 22 juni besluit het kabinet normaliter of de volgende stap in het openingsplan gezet kan worden, ook dan gaat het om uitbreidingen voor de sport buiten.

Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

Voor meer informatie zie bij “veel gestelde vragen” op de site van de KNVB.

Met vriendelijke groeten

Bestuur vv Heerde.