• Nieuwbrief 1 juli

5 jul 2021
  • Maatregelen corona versoepeld.
    Afgelopen vrijdag zijn wederom versoepelingen rond de coronamaatregelen bekend gemaakt. Met ingang van 26 juni is het ook voor senioren weer toegestaan volledig te trainen én wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Publiek op de accommodatie is weer toegestaan en de kantine mag weer gewoon open. Wel blijft de 1,5 meter maatregel van kracht. Hiermee ligt de weg open voor een mooie zomer en een vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Trainers vv Heerde 1, 2 en J019.
    Het nieuwe seizoen kan nu met vertrouwen tegemoet worden gezien. Heerde 1 gaat naar de vierde klasse zaterdagafdeling. De indeling wordt op 9 juli a.s. bekend gemaakt. De hoofdtrainer Daniël Holtman en J019 trainer William Hulshof hebben een jaar bij getekend. Het 2e elftal heeft een  nieuwe trainer in de persoon van Rob Wegerif. Verder is Wim Snijders aangetrokken als nieuwe keeperstrainer voor alle jeugdkeepers.

Financiën / jaarvergadering
    Financieel heeft de vereniging afgelopen seizoen flink in geleverd. Weliswaar is gebruik gemaakt van de TASO regeling van het Rijk maar dat heeft niet alles goed gemaakt. Wat dit precies betekent zal bekend zijn bij de jaarvergadering die (nu wel) zal worden gehouden in november van dit jaar.

Nieuw hekwerk en fietsenstalling.
    Van de gemeente Heerde is bericht gekregen dat het hekwerk achter de velden 1 en 2 wordt vernieuwd en dat er een afsluitbare poort komt naar het trainingsveld. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

De nieuwe fietsenstalling is gereed maar lijkt al weer te klein. Dat komt omdat te weinig gebruik wordt gemaakt van de ruimte achter de kleedkamers. Bromfietsen kunnen/mogen in verband met de doorgang voor hulpdiensten ook niet worden gestald op de loopruimte achter veld 2. Dit zal nog duidelijk worden aangegeven.

Nieuwe veldverlichting.
    De veldverlichting van het hoofdveld en trainingsveld wordt in de zomermaanden vervangen door LED verlichting. Dit levert een aanzienlijke besparing op van de energiekosten. Behalve dat gebruik kon worden gemaakt van de subsidieregeling van het Rijk heeft ook de gemeente Heerde een belangrijke subsidiebijdrage toegezegd. Het contract met Sportverlichting.com uit Deventer is inmiddels getekend.

Nieuwe kledingleverancier.
    Ook is inmiddels een keuze gemaakt voor de nieuwe leverancier van de kleding. Na een gesprek met diverse leveranciers is gekozen voor 11Teamsports (voorheen 100%Teamwear). In verband met de corona crisis is besloten om voor komend seizoen geen nieuwe kleding aan te schaffen, er is immers bijna niet gespeeld in de wedstrijdkleding. Komend seizoen krijgen we een nieuwe webshop ‘Clubwereld’ op onze website. Van alle aankopen die in de webshop of één van de winkels van 11Teamsports wordt gedaan gaat een percentage naar onze club. In het nieuwe seizoen ontvangen alle leden een pasje van 11Teamsports. 11Teamsport heeft o.a. winkels in Zwolle en Apeldoorn.

Er staan nog meer leuke acties opstapel maar daarover meer in het nieuwe seizoen.

WBRT  / Nieuwe statuten.
    De vereniging krijgt vanaf 1 juli a.s. te maken met de nieuwe Wet Bestuur Toezicht Rechtspersonen (WBTR) . Dit betekent dat de huidige statuten geheel moeten worden vervangen. Het ontwerp  is al gereed. Daarnaast is een ontwerp huishoudelijk reglement opgesteld en zijn gedragsregels opgesteld. Deze zullen na de zomervakantie met de diverse commissies en met de leden worden besproken voor inspraak. Daarna komen deze aan de orde in de algemene ledenvergadering in het najaar.

Nieuwe Alcoholwet / barbezetting / kassabezetting.
    Per 1 juli  is ook de nieuwe Alcoholwet in werking getreden. Hoge kortingen op alcoholische dranken mogen niet meer worden gegeven. Daarnaast mogen volwassen (>18 jr.) geen alcohol doorgeven aan jongeren (<18 jr.). Bij overtreding van dit verboden kunnen beiden worden beboet.

Gemerkt is dat het aantal vrijwilligers achter de bar van de kantine behoorlijk is geslonken. Het bestuur gaat op zoek naar nieuwe barmedewerkers maar duidelijk is wel dat als er geen barbezetting is, de kantine gesloten blijft.

Ook zoekt het bestuur naar nieuwe bezetting achter de kassa voor de kaartverkoop.

Actie Plus.
    Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kun je als klant bij onze hoofdsponsor Plus sponsorpunten sparen voor onze verenigingen. Hoe meer sponsorpunten onze  vereniging verzamelt, hoe meer euro’s onze vereniging ontvangt! Dus…koopt allen bij de Plus!

Lokaal Sportakkoord / veiligheid ingangen sportpark Molenbeek.
    Samen met alle sportverenigingen en de gemeente Heerde wordt gewerkt aan een nieuw Sportakkoord. In dit kader wordt meegenomen de veiligheid van de entrees van het sportpark Molenbeek. Het bestuur is van mening dat de huidige situatie veel te gevaarlijk is en het parkeerterrein te krap is.

Tot slot.
    Het bestuur bedankt alle (jeugd)trainers en leiders omdat zij het afgelopen seizoen twee maal in de week hebben doorgetraind en elke zaterdag aanwezig waren. Voor onze jeugd was dit echte een uitlaatklep in dit bijzondere corona seizoen. Ook een ieder ander die zich heeft ingezet voor de vereniging bedanken wij daarvoor van harte. Dit geeft een goed clubgevoel.

Voor nu gaan we eerst met vakantie.                                                                                                                                     Het sportpark is gesloten tot maandag 5 juli t/m maandag 2 augustus

Het bestuur wenst iedereen een hele fijne vakantie.