Meiden D1 spelen uit gelijk tegen EZC met 1-1

dinsdag 23 februari 2016

De meiden moesten vandaag aantreden tegen de meiden van EZC en spelen hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Tweemaal eerder is er tegen EZC gevoetbald en beide wedstrijden werden gewonnen. Vandaag zal het waarschijnlijk moeilijker gaan, want met 2 geblesseerden Naomi en Maureen, goalgetter Sabine is met skivakantie en nieuwkomer Tessa kon ook niet meedoen. Maar door het meedoen van Silvie en Noa van de meiden E1 gingen we met 12 meiden op pad naar Epe. Het kunstgrasveld was deze week bespeelbaar gemaakt en het sneeuw lag nog langs de kant van het veld. De meiden hebben er zin in en al gauw ontspon er een spannende wedstrijd en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Het eerste kwartier was EZC iets sterker, maar daarna namen de meiden het heft in handen. Voor beide doelen waren er kansen, maar beide keepers hielden hun doel schoon, ruststand 0-0.

Keepster Chayenne was goed op dreef en gleed een paar keer katachtig naar de bal. De verdediging gaf weinig weg, het middenveld stond als een huis en de voorhoede kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel. De tweede helft is begonnen en beide teams krijgen kansjes, maar gescoord is er nog niet. Na 10 minuten spelen wordt de ban gebroken door EZC, een diagonaal schot van de spits van EZC vanaf rechts gaat via de paal in de linkerbovenhoek. Een mooi doelpunt en voor Chayenne geen houden aan. De meiden laten zich echter niet uit het veld slaan en zoeken meteen de tegenaanval. Eerst is er een schot van Lonneke die overgaat, maar 7 minuten na het doelpunt van EZC is het 1-1. Een mooie aanval over verschillende schijven wordt koelbloeding door Lonneke in het vijandige doel gewerkt. Beide teams gaan nog op zoek naar de volle winst, maar de goede scheidsrechter fluit voor het eindsignaal en de wedstrijd eindigt in 1-1. Een goede wedstrijd van de meiden en de volgende wedstrijd is zaterdag 27 februari om 11:15 uur thuis tegen Zeewolde. Komt allen kijken op sportpark Molenbeek.