Meiden D1 winnen ruim van Owios MD1 9-1

maandag 07 maart 2016

Zaterdag 5 maart speelden de meiden thuis tegen Owios uit Oldebroek. Allereerst willen wij onze vaste reporter Erik Huiskamp die er helaas de komende weken niet bij kan zijn namens het team en de ouders heel veel beterschap wensen.

Na een koud begin van de ochtend brak ‘s middags toen de meiden het hoofdveld betraden de zon door. Is dit een teken voor een mooie overwinning van de meiden? De meiden gaan vanaf het eerste fluitsignaal vol op de aanval, want na het verlies van vorige week hebben ze wel iets goed te maken. De ene na de andere aanval van Heerde wordt opgezet, maar loopt steeds stuk op de verdediging of op de keepster van Owios. De verdediging van Heerde hoeft maar weinig in actie te komen. Na ongeveer een kwartier spelen is het toch raak en maakt Lieke de 1-0 met een mooi schot. De ban is gebroken en Heerde loopt snel uit naar 4-0 door doelpunten van Femke, Lonneke en weer Femke. Rust 4-0 en even tijd voor de toeschouwers om bij te komen van een stormachtig laatste kwartier van de eerste helft met 4 mooie doelpunten. De tweede helft is begonnen en Heerde gaat rustig door met aanvallen en de meiden gaan op zoek naar meer doelpunten. Deze vallen ook en na een kwartier spelen in de tweede helft staat het 7-0 door doelpunten van Elmira, Sabine en Lonneke. Even verslapt de aandacht bij Heerde en Owios scoort de 7-1. Na weer wakker geschud te zijn scoort Heerde nog 2 keer door doelpunten van Lonneke en Femke, vanuit een hoekschop neemt ze de bal in één keer op de slof en zorgt zij voor een mooi slotakkoord en is de eindstand 9-1. De toeschouwers hebben genoten van deze wedstrijd en op naar volgende week. Dank voor oud speelster van de meiden Marlon die grensrechter was. Volgende week zaterdag 12 maart spelen de meiden uit tegen Swift om 9:30 uur.